Gündem

Küresel Krizi Fırsata Çevirenler Belli Oldu! Yeni Milyarderler Açıklandı!

OXFAM raporlarını açıkladı. Pandemi döneminde milyarderlerin servetinin artışı, son 23 yılın toplamından daha fazla oldu. En çok kazanan milyarderler ise, enerji ve gıda sektöründe faaliyet gösterenler oldu.

Küresel çapta temel tüketim ürünlerinin maliyetlerindeki hızlı tırmanış devam ediyor. Bu nedenle enerji ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren zenginlerin servetleri günden günde katlanıyor. Gıda ve enerji sektöründeki faaliyet gösteren iş insanlarının servetine her gün 500 milyon dolar ekleniyor.

Yaptığı yoksulluk araştırmaları ile öne çıkan OXFAM, yeni çalışmasının raporunu yayınladı. Bu rapora göre, pandemi döneminde olan her yeni milyarder için, 30 saatte bir milyon insan aşırı yoksulluk sınırına itildi.

Zenginler Zenginleşti

Yayınlanan rapor hakkında konuşan OXFAM International İcra Direktörü Gabriel Bucher, servetlerindeki inanılmaz artışı kutlamak isteyen milyarderlerin Davos’a geldiğini söyledi. Ayrıca, gıda ve enerji fiyatlarının özellikle pandemi döneminde aşırı artması sebebi ile zenginlerin daha da zenginleştiğinin altını çizdi.

Pandemi döneminde, milyarderler listesine 573 yeni milyarderin eklendiği açıklanırken 263 milyondan fazla insanın ise aşırı yoksulluk sınırına geldiği bilgisi verildi. Açılanan veriler arasında en dikkat çekici olan ise, milyarderlerin servetinin, pandeminin ilk 2 yılında son 23 yılın toplamından daha fazla artış göstermesi oldu. Milyarderlerin toplam serveti ise küresel dünya servetinin yüzde 13,9’una eşit oldu.

Öne Çıkan Veriler

Dolar milyarderi sayısında son iki yılda 573 kişilik artış yaşandı. Toplam dolar milyarder sayısı 2 bin 668 kişi olurken bu kişilerin toplam serveti 3,78 trilyon dolar oldu.

Dünyanın en zengin on insanının serveti, en yoksul yüzde 40’lık kısımdaki yani 3,1 milyar insanın servetinden daha fazla oldu.

İlgili Makaleler