Gündem

KYK borcu hakkında flaş açıklama: Borcunu ödemeyenler için önemli adımlar atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borçlarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamada, “ Borcunu ödemeyenler için çalışan ve çalışmayanlara yönelik çok önemli adımlar atıldı.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’de en çok araştırılan konulardan biri de KYK borçları. Vatandaşlar KYK borçlarının silinip silinmeyeceğini merak ediyorlar. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borçlarına ilişkin Hürriyet Gazetesi’nden Gizem Karakış’a açıklamada bulundu. Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamada, “18 yıl önce 45 lira olan burs ve krediler bugün 550 liraya geldi. 190 bin kapasiteli olan yurtlar, 700 bine çıktı. Okullar tatil oldu, burs ve kredi ödemelerini kesmedik. Öğrencilerden, yurtta kalmadıkları sürece ücret almadık. Resmin bütününe bakmak lazım. Borcunu ödemeyenler için çalışan ve çalışmayanlara yönelik çok önemli adımlar atıldı” ifadeleri kullanıldı.

Öğrencilere odaları eskisinden temiz teslim edilecek

Corona virüsü salgını nedeniyle bu sene KYK yurtlarında kalan öğrenciler için gerekli tedbirlerin alınacağını açıklayan Bakan Kasapoğlu konu hakkında, “Tedbirlere en azami derecede riayet edilecek. Bu virüsün yurtlarımızda yayılımını engellemek için hassasiyet göstereceğiz. Yurtlardaki yöneticilerimize bu konuyla ilgili bir de eğitim vereceğiz. Yurtlardaki odalarını ve yataklarını yurtdışından gelen öğrencilere teslim etmiş öğrencilerimiz, yuvalarına geldiklerinde yeni normale uyum sağlayacaktır. Biz de onlara odalarını eskisinden çok daha temiz bir şekilde teslim edeceğiz.” dedi.

Rekor başvuru aldık

Açıklamalarında Gençlik Merkezlerinde 1 milyon siper maske üretildiğini belirten Bakan Kasapoğlu, gençlere proje destekleri sağlanacağını da bildirdi. Bakan Kasapoğlı “Gençlerimizle gurur duyuyorum. 2019’u ‘gönüllülük’ olarak ilan ettik. Vefa Sosyal Destek Grupları’nda gençlerimiz şevkle, aşkla ve heyecanla görev aldı. Gençlik Merkezleri’nde yaklaşık 1 milyon bez değil, siper maske ürettik. Bizzat evde yaptılar. Gençlere ‘fikir sizden, destek bizden’ diyoruz. Rekor başvuru aldık. Sosyal, spor, çevre, doğa, girişimcilik ve hayvanları koruma gibi hangi konu olursa olsun her anlamda projelerini getiren gençleri destekleyeceğiz. Değerlendirmeleri 25 gün içerisinde sonuçlandıracağız. Bu proje için 35 milyon TL ayırdık.”açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler