EğitimEkonomiGündem

KYK borcu olanlara güzel haber geldi: Öğrenim kredisi borçları yapılandırılıyor!

Corona virüsü salgınının olumsuz etkilerini hafifletmek için yeni yapılandırma paketi hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile hazırlanan paketin içeriğinde öğrenim kredisi de yer alıyor. Buna göre, üniversite öğrencilerinin öğrenim kredisinde yapılandırma uygulanacak.

Türkiye’de coron virüsü pandemisinin ekonomik yaralarını sarmak için yeni yapılandırma paketi hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile hazırlanan pakette milyonlarca üniversite mezununu ilgilendiren bir konuya da ter verildi. AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere diğer ilgili bakanlıkların temsilcileri ile birlikte hazırladığı borç yapılandırmasına göre üniversite öğrencilerinin öğrenim kredi borçlarına yapılandırma uygulanacak.

4 milyon kişi faydalanacak

Ayrıca kapsamlı hazırlanan paket ile yaklaşık 4 milyon kişinin borçlarına yapılandırma bekleniyor. Yapılandırma kapsamına öğrenim kredisinin yanında, vergi ve SGK prim borçları, çiftçilerin tarım kredi kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları krediler, trafik cezaları, köprü geçiş cezaları gibi borçların da giriyor. Düzenlemeye göre bu kapsamdaki borçların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları da yeniden yapılandırılacak. Taksitlerini düzenli ödeyenlerin ise haciz işlemleri durdurulacak.

Bu hafta içinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi beklenen yeni paketin şuana kadar uygulamaya konulacak en kapsamlı yapılandırma paketi olacağı belirtiliyor.

İlgili Makaleler