Eğitim

KYK burs ve krediler ne zaman hesaplara yatırılacak? 2020 Burs ve kredi ödemeleri ne kadar?2021’de burs ve kredi ne kadar olacak?

Milyonlarca üniversite öğrencisi KYK burs ve kredilerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Kasım ayı burs ve kredileri hakkında sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.kamuilanları.com  Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamada, “Sevgili gençler, Kasım ayı burs ve kredileriniz bu geceden itibaren hesaplarınıza yatırılmaya başlandı.” İfadeleri kullanıldı. Peki, 2020 Burs ve kredi ödemeleri ne kadar?2021’de burs ve kredi ne kadar olacak?

Üniversite öğrenciler Kasım ayı burs ve kredi ödemelerinin ne zaman yatırılacağını merak ediyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile kasım ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün itibarıyla öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını duyurdu.

Son 2 gün

Bakan Kasapoğlu açıklamasında, “Sevgili gençler, Kasım ayı burs ve kredileriniz bu geceden itibaren hesaplarınıza yatırılmaya başlandı. Sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim. Yeni başvuru yapacak arkadaşlarımız için ise son 2 gün, unutmayalım.” İfadelerini kullandı.

Ödemeler T.C. kimlik numarasına göre yapılıyor

Ödemeler T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Kasım, “2” olanlar 7 Kasım, “4” olanlar 8 Kasım, “6” olanlar 9 Kasım, “8” olanlar ise 10 Kasım tarihinde burs ve kredi ödemelerini alabilecekler.

2020 burs ve kredi ödemeleri ne kadar?

2020’de öğrenciler kredi ve ya burs 550 lira olarak ödeme alıyorlar. Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.2021’de ne burs ve kredi ödemelerinin ne kadar olacağına ilişkin resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ KONUSUNDA OLUŞAN SORUNLAR

Burs/ öğrenim ve katkı kredisi ile ilgili soru ve sorunları olan öğrenciler;
http://yurtkur.gsb.gov.tr/Sayfalar/2446/2388/SikcaSorulanSorular adresinden sıkça sorulan sorular bölümünü inceleyebilirler.

Posta ile:
Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ANKARA
Elektronik Posta ile:
http://www.kyk.gsb.gov.tr/web/Yurtkur/krediMailGiris.do alanına girerek
Telefon ile:
444 0 472 numaralı Çağrı Merkezimizden gerekli bilgileri alabilirler.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler