Eğitim

KYK bursları hakkında önemli açıklama: En geç 1 ay içinde…

KYK Genel Müdürlüğü, KYK bursları hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmayacağı bildirildi. Öğrencilerin eğitim durumlarındaki değişikliği en geç bir ayında bildirmesi gerekiyor.

Sosyal medya üzerinde yankı uyandıran “KYK bursları iptal mi oluyor?” tartışmalarına son noktayı KYK Genel Müdürlüğü koydu. Genel Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklama ile KYK YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilere kredi ve burs ödemesi yapılmayacağı bildirildi. Öğrencilerin eğitim durumlarındaki değişikleri en geç 1 ay içinde bildirmesi gerekiyor.

İşte KYK Genel Müdürlüğü açıklaması:

“Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür. YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilerinizi e-devletten takip edebilirsiniz. İyi günler dileriz. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü”

İlgili Makaleler