Ekonomi

KYK Kredi Borçları Ertelenecek Mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı

Üniversite döneminde kullanılan ve mezun olduktan 2 yıl sonra ödenmeye başlayan KYK borcu hakkında araştırmalar yapılıyor. Kredi borçları ertelenecek mi? Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunmuştu.

Vatandaşlar tarafından KYK kredi borçlarının ertelenip ertelenmeyeceği veya borçların silinip silinmeyeceği araştırılıyor. KYK borçlarının affı ya da ertelenmesine dair çalışmaların ne zaman sonlanacağını ve çalışmaların ne üzerine yapıldığını kestiremeyen vatandaşlar, KYK borçlarının unutulduğunu tekrar hatırlattı. Bu konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklaması bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Aralık ayında yaptığı toplantıda KYK borçlarıyla ilgili soruya verdiği yanıtta şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu, bizim gündemimizde. Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız. Kredi olayı ya kalkacaktır, sadece burs verme noktasına gidilecektir… Onun değerlendirmelerini yapıp adımımızı ona göre atacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı KYK borçları açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında KYK borçları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Albayrak açıklamalarında çalışma yaptıklarını belirterek çalışmanın borçları erteleme ya da taksitlendirme olup olmadığına ilişkin bilgi vermemişti.

3 AY SÜREYLE ERTELENMESİ SÖZ KONUSU

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da bir açıklama yapmıştı. Muş açıklamalarında 15 maddeden oluşan ekonomik tedbirlere ilişkin kanun teklifini, Meclis Başkanlığı’na sunduğıunu belirterek şöyle demişti:

“Hazine ve belediye taşınmazları, Milli Parklar ve Orman Genel Müdürlüğü taşınmazlarının ve izinlerine ait borçlar, KYK kredi borçları ile belediyelerin gelir vergisi tevkifatı ile sosyal sigorta prim ödemelerinin belediyelerin 3 ay süreyle ertelenmesi söz konusu”

Bu konu hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

İlgili Makaleler