Gündem

Lokantalar, kafeler, kıraathaneler hakkında son dakika açıklaması!

Son dakika Lokantalar, kafeler, kıraathaneler hakkında Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan açıklama yaptı.

Ramazan ayında lokanta, restoran ve kafeterya ile ilgili alınan kısıtlamalar hakkında Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan açıklamada bulundu.

KORONAVİRÜS ESNAFI BİTİRDİ

Esnafı koronavirüs salgının bitirdiğini dile getiren Ceylan, Ramazan ayında lokanta, restoran ve kafeterya gibi işletmeler kapanırken AVM, çarşı ve pazar yerlerinin açık olacağına işaret etti.

ENSAF KAN AĞLIYOR

“Türkiye, pudra şekeriyle tatlandırılmış iktidarın sunduğu şatafatlı yaşamı konuşurken, pandemi dolayısıyla esnafın kan ağladığı yeni tedbirlerin alınacağı açıklanıyor.” diyen Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “An itibarıyla yalnızca 8 milyon 700 bin kişiye birinci doz, 6 milyon 700 kişiye de ikinci doz aşıları yapılabilmiştir.” dedi.

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın açıklamalarının devamı şöyle:

Çok yüksek riskli il sayısı 58’e çıkmıştır. Milyonlarca çalışan hem açlık hem de iflas riskiyle karşı karşıya. Peki tedbir ne? Sayın Cumhurbaşkanı ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak açıklamasını yaptı. H kapanacak; AVM, çarşı, pazar açık olacak. Peki bu insanlara, en azından, 2019 cirolarını baz alarak anlamlı bir finansal destek var mı? O da yok. Birçok işletmenin paket servis olanağı yok. Esnaf vergi döneminde değil, darda olduğunda da hatırlanmak istiyor.

İlgili Makaleler