Ekonomi

Mahkeme Kararı Belli Oldu ! İşçilerin Maaşına Ek Zam Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/D'li olarak çalışan taşeron işçiler uzun zamandır yüzdelik dilim düzenlemesi bekliyordu. İşçiler daha önce aldıkları asgari ücretin yüzdelik farklarını şu an da alamıyorlardı. Ancak bir işçi dava açtı ve mahkeme işçinin maaşına yüzdelik dilim ile ek zam yapılmasına hükmetti. Bu emsal karar kapsamında tüm işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim dile ek zam yapılması beklentisi oluşu.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde taşeron olarak çalışan işçileri sevindiren bir gelişme meydana geldi. İşçiler uzun zamandır yüzdelik dilim düzenlemesi bekliyordu. İşçiler şu anda yüzdelik farklarını alamıyorlardı. Ancak bir işçi dava açtı ve mahkeme tarafından işçiye yüzdelik dilim ile ek zam yapılmasına hükmetti. Bu emsal karar kapsamında tüm işçilere yüzdelik dilim ile zam yapılması beklentisi oluşturdu.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

İşçilerin maaşına zam yapılması hakkında AK Parti’li Cemal Öztürk bir açıklama yaptı. Öztürk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Önergede 275 bin işçinin kadroya alınmadığı, toplu iş sözleşmesi haklarının askıya alındığı, enflasyon artışı ve zamlar nedeniyle işçi ücretlerinin ciddi biçimde gerilediği ve işçilerin yoksullaştığı iddiaları yer alıyor. Hemen konuşmamın başında ifade edeyim ki bunlar doğru değildir. Şöyle ki: Sosyal hukuk devleti yaklaşımıyla kapsamdaki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan alt işveren işçilerinin asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapılmadan sürekli işçi olarak istihdam edilmeleri sağlanmıştır.”

İşçilerin Maaşına Ek Zam
İşçilerin Maaşına Ek Zam

Sağlık İş Sendikasına bağlı bir taşeron işçi adına işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim düzenlemesi kapsamında zam yapılmasına ilişkin karar geldi. Taşeron işçi tarafından dava açıldı ve heyet işçinin lehine karar verdi. Buna göre işçinin maaşına yüzdelik dilim ile ek zam yapılmasına karar verildi.

EMSAL KARAR ÇIKTI

Taşeron işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim ile ek zam yapılmasına dair emsal karar çıkmasının önemi, diğer işçilerin dava sürecinde ortaya çıkıyor.

Bundan sonra yüzdelik dilim ile ilgili dava açacak olan işçiler dava süreci ile çok uğraşmayacaklar. Yani işçiler, yüzdelik dilim ödemeleri için mahkemeye başvuru yapmak zorunda değil. Karar verilmiş ve kesinleşmiş ise bu karar diğer işçiler için de emsal olarak nitelendiriliyor. Mahkemeye başvuru yapılması durumunda da mahkeme aynı kararı alacak.

İşçilerin maaşına yapılacak olan bu ek zam hakkında yeni bir gelişme oldukça okuyucularımızla paylaşacağız…

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir