Gündem

Malatya’daki Üç Mahalle Corona Virüs Nedeniyle Karantinaya Alındı

Malatya'nın Darende, Hekimhan ve Arapgir ilçesinde bulunan 3 mahalle, corona virüs salgını nedeniyle karantinaya alındığı açıklandı ve bu karardan sonra bin kişiden fazla sakini olan mahallelerin giriş ve çıkışları jandarma tarafından kontrol altına alındı.

Pazar günü Malatya’nın Darende, Hekimhan ve Arapgir ilçelerindeki mahallelerine şehir dışı ve yurt dışından kimseler geldi ve bunun sonucunda 5 kişi yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan corona virüs testlerin pozzitif çıkmasıyla 5 kişiye corona virüs teşhisi konuldu ve hemen karantinaya alındılar.  Yapılan kontrollerde 5 kişinin koronavirüs belirtilerine sahip olduğu görüldü ve testleri de pozitif çıkınca karantinaya alındı. Corona virüs teşhisi konulan kişilerin bulunduğu Darende ilçesinin 800 nüfuslu Ilıca Mahallesi, Arapgir ilçesinin 120 nüfuslu Eğnir Mahallesi ile Hekimhan ilçesinin 102 nüfuslu Kozdere Mahallesi de jandarma kontrolüyle karantinaya alındı.

Corona virüs ile mücadele kapsamında dünya genelinde ve Türkiye’de sıkı önlemler alınmaya devam ediyor.

SADECE SAĞLIK ÇALIŞANLARI GİREBİLİYOR

Alınan bilgilerden sonra Valilik, karantina dolayısıyla bu 3 mahalleye giriş ve çıkışı yasakladı. Giriş ve çıkışın tamamen durdurulduğu mahalleye sadece belli saatlerde ambulanslar eşliğinde sağlık görevlileri girebiliyor. Sağlık çalışanları genel kontrolü sağladıktan sonra gerekli görürse kişileri hastaneye götürüyor.

JANDARMALAR ARALARINA MESAFE KOYUYOR

Karantinaya alınan 3 mahallede yaşayan sakinlerin evlerinden çıkmamalarını kontrol etmek için orada bulunan jandarma da giriş ve çıkış noktalarında bekliyor. Barikat kuran ve giriş çıkışı inceleyen jandarma ekipleri, maske ve eldiven ile görev yapıyor ve sosyal mesafeyi korumak için de aralarında en az birer metre aralık bırakıyor.

GÜN İÇERİSİNDE TALEPLERİ TOPLANIYOR

Karantinaya alınan mahallelerde yaşayan vatandaşlar evden çıkamadıkları için ihtiyaçlarını kaymakamlıklar tarafından bir araya getirilen Vefa Sosyal Destek Grubu sağlıyor. Sakinlerin ve özellikle 65 yaş ve üstü kişilerin ihtiyaçları gün içerisinde ilk önce toplanıyor, daha sonra da karşılanıp onlara güvenlice teslim ediliyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir