Gündem

Manisa’da yaşanan peş peşe depremlerden sonra uzmandan önemli uyarı!

Manisa’da peş peşe meydana gelen depremler bölge halkında endişeleri arttırırken Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den depremler hakkında önemli bir açıklama geldi. Sözbilir, yaşanan depremlerin daha büyük bir depremin oluşmasını önlediğini bildirdi.

Ülkenin her bölgesinden gelen deprem haberlerinde azalma olsa da Manisa’da yaşanan depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak dün 5.2 büyüklüğünde meydana gelmiş ve panik olan Manisalılar geceyi sokakta geçirmişti. Yaşanan sık depremlerden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir Manisalıların içini rahatlatacak bir açıklama yaptı.

Bu depremler büyük depremi önlüyor

Akhisar Belediyesi, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) ve Mimarlar Odası Akhisar Temsilciliği tarafından düzenlenen “Akhisar’ın Depremselliği” panelinde konuşma yapan Prof. Dr. Sözbilir bu depremlerin büyük depremlerin önleyecisi olabileceğini vurgulayarak, “Şu anda 5, 4 ve 3 şiddetinde gelişen depremler aslında geçmişte daha yıkıcı bir şekilde çalışmış. Şu an çok sayıda deprem fırtınası yaşanması, birden fazla fayın birbirini kırarak enerjiyi boşaltması bizim için yaşamsal anlamda daha büyük bir depremin önleyicisi olarak bir artı olabilir.” dedi.

Gelenbe fayı 6.9 büyüklüğünde deprem üretebilir

Manisa’da 32 diri fay segmenti olduğunu, bölgede 22 Ocak’tan itibaren deprem fırtınası yaşandığını söyleyen Sözbilir, Gelenbe fayının 6.9 büyüklüğünde bir deprem yaratma potansiyeline sahip olduğunu söyleyerek, “Şu anda Gelenbe fayı ile Soma-Kırkağaç fayı arasındaki bölümlerde kırılmalar gerçekleşiyor ama Gelenbe fayının kendisi bir bütün olarak duruyor. O fay 6,9 büyüklüğünde bir depremi üretme potansiyeline sahip. O faya doğrudan bir enerji aktarılırsa iyi bir sonuç çıkmayabilir. Şu anda öyle bir gidişat görmüyoruz ama bu olası bir şey.” dedi.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir