Gündem

Maske Takmak Zorunlu Mu? Bakan Koca Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs ile ilgili güncel vaka ve hayatını kaybeden sayısını açıkladı. Bununla beraber, gazetecilerden gelen sorulara cevap verdi. Bu sorulardan bir tanesi ise en çok tartışma yaratan konulardan olan maske kullanımı ile ilgiliydi. "Maske takmak zorunlu mu yoksa sadece corona virüs taşıyanlar mı takmalı?" sorusuna Bakan Koca, yoğun ortamlarda takılması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs ile ilgili güncel durumu açıkladı ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Sorulardan biri en tartışmalı konulardan biri olan maske kullanımı ile ilgiliydi.

YOĞUN YERLERDE MASKE TAKILMALI

Bakan Fahrettin Koca, “Maske takmak zoruunlu mu?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Maskeyle ilgili biz hastalık belirtisi olan herkesin mutlak maske takması gerektiğini, risk taşıyan vaka sayısı arttığı bölgelerin olduğunu biliyoruz. Bu bölgelerde maske takmaların doğru olabileceği, kalabalık ortamlarda market, pazar yeri, toplu taşıma araçları gibi yoğun ortamlarda maske takılması gerektiği Bilim Kurulunun önerisi.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir