Gündem

Mavi Tik abonelerinden ücret alınmaya başlıyor! İphone kullanıcılarına kötü haber verildi: Aylık 11 Dolar ödenecek!

Twitter hesabı bulunanlar dikkat! Mavi tik uygulaması yakında başlıyor. Özel abonelik için ne yapılması gerekiyor? Fiyatlar ne kadar oldu? Tek tek açıklandı.

Twitter’ın halk arasında tartışmaya sebep olduğu yeni abonelik sistemi 12 Aralık tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacak. Bugün itibariyle devreye alınacak olan bu uygulama kapsamında en fazla 11 dolar ödeneceği söyleniyor.

MUSK, APPLE’A TEPKİLİ!

Twitter’ın abonelik uygulaması Elon Musk’ın şirketi satın almasından sonra ortaya çıkan yenilik olarak duyurulmuştu. Vatandaşlar tepkili olsa da mavi tik alan kullanıcılar için bu uygulamanın net olarak başlatılacağı söylendi. Tanınmış ve bilinen hesaplar için uygulanan mavi tik uygulaması özel bir aboneliğe tabi olacak. Özellikle Apple kullanıcılarından daha çok para alınmasını isteyen Elon Musk’ın Apple’a karşı bir savaş açtığı da düşünülüyor.

MAVİ TİK KULLANICILARI AYLIK NE KADAR ÜCRET ÖDEYECEK?

2 Aralık tarihi itibariyle artık mavi tik kullanıcılarından ek bir ücret alınmaya başlanacak. Uygulamada 8 dolarlık bir abonelik ücreti bulunuyor. Ancak Apple kullanıcılarında bu rakam daha da yükseliyor. Açıklanan rakamlara göre Apple kullanıcıları mavi tik için ayda 11 dolar ödeyecek. Mavi tik sahibi olanlar uygulama içerisinde klasik abonelerden daha fazla hakka sahip olabiliyor. Bunlar içerisinde özellikle yapılan paylaşımların yeniden düzenlenmesi, yüklenen videoların yüksek çözünürlüklü olması gibi haklar sunuluyor. Bu ücreti ödeyen herkes mavi tik sahibi olabiliyor.

İPHONE KULLANICILARI NEDEN YÜKSEK TUTAR ÖDEYECEK?

Yapılan  açıklamanın ardından Apple kullanıcıları için neden bu kadar fazla para istendiğine dair de ek bir bilgi verilmedi. Ancak Apple’ın uygulamalardan ücret aldığı için böyle bir yenilik yapıldığı söyleniyor. Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan hemen sonra Apple platformda yer alan reklamlarının çoğunluğunu bir anda kaldırmıştı. Elon Musk’ın bu konuda Apple’ın hareketini hoş karşılamadığı da söyleniyor. Bunun üzerine sitemkar tweet atarak tepkisini göstermişti. Karşılıklı çekişme sonrasında mavi tik uygulamasına yönelik yapılan bu ücret farklılığının sebebi az çok anlaşılmış olundu.

İlgili Makaleler