Sağlık

Maymun Çiçeği Hastalığı Salgını Yayılıyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıklama Yaptı! Hastalığın Pandemi Meydana Getirme Olasılığını Açıkladı!

Tüm dünya yeni bir salgının alarmını veriyor. Maymun çiçeği hastalığının sonuçlarının olduğu videolar yayılmaya başladı. Korku ve panik artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel gelişmeler sonrasında bir açıklama yaptı. En çok merak edilen soruları cevapladı.

Gündemi en çok meşgul eden gelişmelerin başında maymun çiçeği hastalığı ve bu hastalığa sebep olan virüsün belirtileri yer alıyor. Kısa sürede tüm dünyada etkisini gösteren hastalığın ülkemizde görülüp görülmediği ise bir diğer merak edilen soru olarak karşımıza çıkıyor.

Bakan Koca Maymun Çiçeği Hastalığı Hakkında Konuştu

Maymun çiçeği hastalığı ve sebep olan virüsün ülkemizde olup olmadığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soruldu. Bakan sorulan sorular üzerine bir açıklamada bulundu. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamalarda, maymun çiçeği hastalığı konusunda vatandaşların müsterih olması söyledi.

Hastalığın hayvan kaynaklı olduğunu ve bazı durumlarda insanlara bulaştığını söyleyen Bakan Koca, bu hastalığın pandemiye yol açma ihtimalinin bulunmadığını açıklamalarına ekledi.

Türkiye’de Henüz Tespit Edilmedi

Afrika’da kendini gösteren bu hastalığa henüz ülkemizde rastlanmadığını açıklayan Sağlık Bakanı, hastalığa yakalananların genellikle 2 ya da 3 hafta içerisinde kendiliğinden iyileştiğini ve semptomların ortadan kaybolduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yaptığı açıklamalara göre hastalık ilk önce İngiltere’de gözlemlendi ve daha sonrasında pek çok ülkeye yayıldı. Şu ana kadar toplam olarak 80 kişide maymun çiçeği hastalığının tespit edildiğini doğrulayan DSÖ, konu ile ilgili takiplerin artması ile vaka sayılarında da artış meydana geleceğini açıkladı.

Maymun çiçeği hastalığı ilk olarak 7 Mayıs tarihinde İngiltere’de ortaya çıkmıştı. İlk vakanın tespit edilmesinin ardından, 2 hafta içerisinde 12 ülkeye yayılmıştı.

İlgili Makaleler