EğitimGündemKamu Haberleri

MEB’den Ara Tatil Kararı Alındı İddiası ! Uzaktan Eğitim ve Telafi Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Nisan'daki ara tatilin korona virüs nedeniyle öne çekilmesi bekleniyor. Bu durumda uzaktan eğitim ve telafi eğitimi yapılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığında korona virüs tehdidine karşı eğitim süreciyle ilgili planlamaların görüşüldüğü duyuruldu. Bakanlık merkez binasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un başkanlığında toplantı düzenlendi ve corona virüsüne karşı okullarda alınacak olan tedbirler görüşülürken ara tatil hakkında bir beklenti oluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından corona virüsü sebebi ile ara tatilin öne çekilmesi beklenmektedir. Tatil öne çekilirse uzaktan eğitim ve telafi eğitimi bekleniyor.

Okullardaki eğitim sürecinin planlanmasına ilişkin tüm olasılıklar için ayrı ayrı simülasyonlar yapıldı ve farklı senaryoların masaya yatırılan toplantıda okulların okulların hijyen malzemelerine erişimi, merkez ve taşra teşkilatları arasındaki koordinasyon çalışmaları da bütün detaylarıyla gündeme geldi.

ARA TATİL KARARI BEKLENTİSİ

Meydana gelecek olan değerlendirmeler kapsamında 6 Nisan’daki ara tatilin öne çekilmesi bekleniyor. Bu durumda okul dışındaki eğitim sürecinin aksamaması ve hiçbir öğrencinin mağdur olmaması amacıyla ‘uzaktan eğitim’ ve ‘telafi eğitimi’ yapılmasına ilişkin beklenti oluştu.

Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bir karar yok. Resmi makamlar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Şu anda sadece bir beklenti durumunda ancak MEB tarafından bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı haberdar edeceğiz.

Uzaktan eğitim noktasında, geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kritik bir rol üstlenecek.

Türkiye’nin alanında uzman öğretmenlerinin ders anlatım videolarıyla oluşturulan, dijital kütüphanesi ve yapay zeka altyapısına sahip akıllı yönlendirme sistemiyle yenilenen EBA, Elazığ depremi sonrasındaki telafi eğitimi sürecinde de depremzede öğrencilerin imdadına yetişmişti.

İddia edildiği gibi okulların erken tatil edilmesi durumunda ayrıca yaygın kitle iletişim araçlarıyla uzaktan eğitim planlamaları da devreye girecek.

MEB Ara Tatil Kararı
MEB Ara Tatil Kararı
TEDBİRLERİN İLK İKİ AYAĞI

Konu ile ilgili olarak ‘okullarda bilgilendirme çalışmaları’, ‘eş zamanlı hijyen’ oluştururken, son ayağı ‘olası bir tatil durumunda her zaman ve her yerden erişilebilen uzaktan eğitim altyapısı’ tedbirlerin ilk iki ayağını oluşturacak.

Alınacak olan ara tatil kapsamında toplantıda bugüne kadar korona virüse karşı öğrenci, öğretmen, personel ve veliler için koruyucu ve önleyici pek çok tedbir uygulandı.

Herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir