EğitimGündem

MEB’den O Kurumlar İçin Açıklama: 19 Haziran’a Kadar Açık Olabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından normalleşmeye geçiş ile birlikte kreş, gündüz bakımevi ve özel okul öncesi kurumları hakkında bir açıklama yapılmıştı. Bunun ardından resmi okul öncesi kurumları hakkında da bir açıklama yapıldı ve yeterli talep olması durumunda bu kurumların 18 Haziran'a kadar hizmet verebileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığının, 29 Mayıs 2020 tarihli “COVİD-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler Genelgesi” kapsamında normalleşmeye geçişle birlikte rutin mesai sistemine dönen ve çocuklarını bırakacak kimsesi olmayan anne babalar için bir düzenleme yapıldı. Buna göre anne ve babalar için sadece kreş ve gündüz bakımevlerinin hizmet vermesi planlandı.

Tedbirlerin uygulanmasıyla ülke genelinde olumlu sonuçlar elde edilerek normalleşme sürecinin planlandığı şekliyle devam etmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, illere bir yazı göndererek kurucu ve öğrenci velilerinin istemesi halinde özel okul öncesi eğitim kurumlarının da 1 Haziran’dan itibaren açılabileceğini bildirmişti.

19 HAZİRAN’A KADAR HİZMET VEREBİLECEK

Konu ile ilgili olarak her ilçede özel okul bulunmadığından velilere kolaylık sağlanması planlanıyor. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazıya göre ailelerin taleplerinin karşılanması için yeteri kadar talep olması durumunda il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin uygun görmesi kapsamında resmi okul öncesi kurumların 19 Haziran’a kadar hizmet verebileceği belirtildi. Ayrıca açılacak olan kurumlarda tıbbi maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyulması ile belirlenen diğer kurallar uygulanacak.

VELİLERE KOLAYLIK SAĞLANMASI HEDEFLENDİ

Bakanlığın bu kararıyla devlet kurumlarının fiziki mekanlarının kullandırılarak özel okul ve kreşlerde sağlığı riske edecek şekilde çocuk yoğunluğunun önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi. Ayrıca her ilçe veya mahallede özel okul veya kreş olmadığından bu kararla velilere kolaylık sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

İlgili Makaleler