Gündem

Meclis Başkanı Şentop, Meclis’in 100. Yılına Özel Kutlamalara İlişkin Açıklamalar Yaptı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'in açılışının 100. yılına özel hazırlanan programların iptal edildiğini aktardı. Şentop, resmi törenleri ve Genel Kurul'daki oturumu gerçekleştirmek üzere planlar yapıldığını ancak ileride bunların da değişebileceğini belirtti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, corona virüs nedeniyle iptal olan bazı kutlamaların olduğunu fakat Meclis’in 100. yılına özel resmi tören ve özel oturumun hala gerçekleşebileceğini duyurdu. Şentop, 23 Nisan kutlamaları hakkında halka şu şekilde seslendi:

“Herkes Meclisimizin 100’üncü yılı münasebetiyle kendi kişisel görüşlerini, fikirlerini aktardıkları kısa videolarını sosyal medya ortamında paylaşsınlar. Biz bununla ilgili 19 Nisan akşamı hashtag açacağız. Orada paylaşılan kişisel videolardan en çok beğeni alan ilk 500’e TBMM’de oluşturduğumuz icra heyeti tarafından hediyeler verilecek, kitap başta olmak üzere. Bunlar içerisinde Meclisimizin sosyal medya hesabından en çok beğenilenleri açıklayabiliriz.”

HERKESİN KATILIMIYLA ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Meclis Başkanı Şentop, 23 Nisan akşamı Meclis’in bahçesinde gerçekleştirilecek büyük kutlamanın corona virüs nedeniyle yapamayacaklarını belirtti. Şentop, “Saat 21.00’de bütün vatandaşlarımızı evlerinde, balkonlarında İstiklal Marşını söylemeye davet ediyorum. O saat itibarıyla bütün televizyonlara da İstiklal Marşı’nı yayına koymalarını teklif ediyorum. Bunu gerçekleştireceğiz inşallah. Böylece Türkiye’nin her yerinde herkesin katılımıyla etkinlik gerçekleştireceğiz. 23 Nisan’da genel kuruldaki özel oturumu ve resmi törenleri yapacağız diye planlıyoruz; ama önümüzdeki günler bu salgının yayılması ne şekilde cereyan edecek bunu bilemiyoruz” şeklinde olayı ifade etti.

BİR PERSONEL ARKADAŞIMIZIN DA TESTİ POZİTİF

Mustafa Şentop, TBMM’de ortaya çıkan corona virüs vakaları hakkında ise “Test sonucu pozitif çıkan doktor arkadaşımızın yarın veya öbür gün taburcu olması bekleniyor. Onun dışında Meclis hastanemizde laboratuvarda çalışan bir görevlimizde tespit edilmişti, pozitif. Bu testlerin sonuçları yeterli değil tabii, bazı bulguların da olması gerekiyor. Bugün Meclis’te çalışan bir personel arkadaşımızda da bir pozitif teşhisi var. Doktorumuzun temasta olduğu kişilerle ilgili de sıkı bir takip yapılmıştı. Bugüne kadar henüz bir bulguya rastlanmadı” diye konuştu.

BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİMİZE MASKE DAĞITTIK

Şentop, Meclis’in önümüzdeki hafta da aktif olacağını ve infaz yasasının da tartışılacağını ekleyerek “TBMM çalışmalarını sürdürüyor. Bu hafta da uluslararası anlaşmalar var, yarın onlar oylanacak. Arkasından da infaz kanunu başta olmak üzere birçok kanunda değişiklik yapan teklif görüşülecek. Bütün milletvekillerimize maske dağıttık. Dezenfektan için kullanılacak malzemeleri de odalarına dağıttık. Genel kuruldaki görüşmelerde de bu maskeyi kullanmalarını öneriyoruz. Personelimize de bunun dağıtımını yaptık” dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir