EkonomiGündem

Mecliste kabul edildi! Erken emekli olup, 2 Maaş alacaklar!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu yeni torba yasanın 22 maddesi daha onayladı. Yasada 10 bin vazife ve harp malulü gazi için erken emeklilik ve ikinci maaş düzenlemeleri yer alıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu yeni torba yasa teklifini onayladı. İçerisinde Gaziler için de planlanan uygulamalar yer alan düzenlemenin kabul edilmesiyle tek maaşlarıyla ailelerin, geçindirmeye çalışan gazilerin yüzleri de gülecek. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Meclise “torba teklif” içinde sunulan gazilere yönelik düzenlemelerin 10 bin vazife ve harp malulü gazinin mağduriyetlerini gidereceğini belirtti.

Yaşlılık aylığı da bağlanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen torba yasaya göre, aylık bağlanan ve çalışmaya devam eden malullerle harp malullerine, vazife malullüğü aylığı bağlanma tarihinden sonra geçen hizmetleri esas alınarak en az 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödeme şartıyla talepleri halinde yaşlılık aylığı da bağlanacak.

Herkes erken emekli olabilecek

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar yeni düzenlemelerle birlikte herkesin erken emekli olabileceğine değinerek: “Daha önce sadece yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlar erken emekli olabiliyordu. Düzenlemeyle hepsine ‘erken emeklilik’ hakkı gelecek. Yıllardır beklenen bir çalışmaydı.” açıklamasını yaptı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir