Gündem

Memur, Emekli Derken; Sıra Asgari Ücretli Çalışana Geldi! Asgari Ücretli Ek Zam Alacak Mı? Bakanlık Açıkladı; Çalışmalarda Sonunda Gelindi…

Merak ile takip edilen konulardan biri olan ve son günlerde Türkiye’nin sıcak gündemlerini birini oluşturan asgari ücretliye ara zam ile ilgili yaşanan gelişmeler, çalışan kesimin yaklaşık yüzde 50’sinden fazlasını ilgilendiriyor. Bu bağlamda vatandaşın dört gözle beklediği haberlerden biri olan asgari ücret zammına dair son gelişmeler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarından sonra netleşmiş bulunuyor.

Emekli ve memurun temmuz ayında ara zam alacağını net bir şeklide duyurmuş olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu kez de asgari ücretlinin ek zam alıp almayacağı yönünde vatandaşları meraklandırmaya başlamış bulunuyor. Geçtiğimiz gün konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları sonrası gözler bir kez daha temmuz ayına çevriliyor.

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek Mi?

Bir süredir 3600 ek gösterge, EYT, emekli maaşları ve ikramiyelerinin yanı sıra yine Türkiye’deki çalışan ve emekli olan vatandaşların gündemini oluşturan ara zam, emekli ve memurla için netleşti. Konuyla ilgili hala bir müjde alamamış olan asgari ücretli çalışan ise, temmuz ayında zam alıp almayacağını merak eder hale geldi. Henüz konuyla ilgili herhangi net bir açıklama yapmamış olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in son açıklamasında ise; “Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum” şeklinde ifadeler yer aldı.

Yılın İkinci Zammı, Temmuz Ayında

Memur ve emeklilere Haziran ayının son bulmasının ardından Temmuz ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon rakamları doğrultusunda verilecek zammın müjdesini geçtiğimiz günlerde vermiş olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ardından gerçekleştirdiği açıklamada hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğine ve enflasyona ezdirilmeyeceğine söylemişti. Bunun üzerine bir ara zam sinyali olarak bu açıklamayı algılayan asgari ücret ile çalışan vatandaşlar, gözünü kulağını bakanlığa çevrildi. Henüz konuyla ilgili net bir açıklama yapmayan bakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in son “Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyiz” çıkışından hemen önce “Gündemimizde yok” da demişti.

İlgili Makaleler