Personel Alımı

Memur Olmak İsteyen Vatandaşa İki Ayrı Fırsat; Tarım Ve Orman Bakanlığı İle DSİ Personel Alımı Yapacak! Başvuru Ekranı…

Artan yaşam pahalılığına karşı sürekli olarak artan işsizlik de dayandığı rakamlar ile Türkiye’de yaşayan kişileri korkutmaya başlıyor. Bu kapsamda her yıl toplu memur alımları gerçekleştiren kamu kurum ve kuruluşları hem istihdamı artırmak hem de işe ihtiyacı olan vatandaşın imdadına yetişmek için düğmeye basıyor.

2022 yılında memur alımı gerçekleştirecek olan kamu kurum ve kuruşlarından başında gelen Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz gün 5 bin 64 personelin müjdesini verirken; hemen ardından açıklama gerçekleştiren Devlet Su İşleri (DSİ), 3 binin üzerinde personel istihdam edeceğini açıklamış bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Memur Alımlarına Başlıyor

Geçtiğimiz günlerde iş arayan vatandaşa müjdeyi vermiş olan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bu yıl içerisinde bakanlıkta çalıştırılmak üzere 5 bin 64 personelin istihdamın sağlanacağı açıklamalarında bulundu. Tüm boş kontenjanların yılın ilk toplu personel alımında doldurulacağının müjdesini veren Tarım ve Orman Bakanı, Vahit Kirişçi, henüz konuyla ilgili detaylı bir açıklama gerçekleştirmedi. Ancak, bakanlığın boş kontenjanlarının; muhafaza memuru, mühendis, veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, bekçi, avukat, laborant, biyolog, diğer teknik hizmet personeli, pilot, tekniker, sağlık teknikeri, helikopter makinisti vb. olduğu öğrenildi. Dolayısıyla alımların bu kadrolara yapılacağı tahmin edilirken, başvuruların da önümüzdeki günlerde başlayacağı gelen kulis bilgiler arasında yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sonra DSİ De Düğmeye Basıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ardından iş arayan vatandaşa bir müjde de Devlet Su İşleri (DSİ)’nden geldi. Kendi bünyesinde istihdam etmek üzere memur alımı gerçekleştirecek olan DSİ, konuyla ilgili ilanı henüz yayınlamasa da müjdeyi verdi. Bu kapsamda geçtiğimiz mart ayında bin 833 kişilik kontenjan ile toplu memur alımı gerçekleştiren DSİ, 2022 yılı toplu personel alımı için de hazırlıklara başladı. Henüz KPSS şartı arayıp, aramayacağı bilinmeyen DSİ’nin 3 bin 231 kişilik boş kontenjanı doldurmak için önümüzdeki günlerde Resmi Gazete aracılığıyla bir ilan yayınlayacağı öğrenildi. Öte yandan DSİ’nin alım yapacağı il ve pozisyonların da bu ilanın ardından netleşeceği öne sürüldü.

İlgili Makaleler