Ekonomi

Memur ve Emekliye Müjde! Hazine ve Maliye Bakanlığı Duyurdu!

Milyonlarca emekli ve memur, Ocak ayına ilişkin maaşlarına gelecek zam kararını heyecanla bekliyordu. Beklenen karara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı beklenen genelgeyi yayınladı. Emekli ve memur maaşlarına gelen zamlar hesaplandı. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan emekli ve memur zamlarına ilişkin genelgenin detayları…

Maaşlara Zam Geldi mi?

Memur ve emekliye verilecek olan zamlı maaş düzenlemesine ilişkin genelge Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlandı. Genelgeye göre emekli ve memur maaşlarına yılın ilk dönemi olan 1 Ocak-30 Haziran 2022 döneminde %7.5 artış kararı alındı.

Memurlara ek protokolle verilen zam güncellendi. 2.5 puanlık zam kararı vatandaşa yatırılacak. Yapılan açıklamaya göre Genel idare hizmetleri sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki şube müdürüne ödenen her türlü zam ve tazminatlar dâhil aylık tutarı 10.437 TL olarak güncellendi.

Ayrıca vatandaşı da yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Aile yardım ödeneklerine de ciddi oranda zam yapıldı. Buna göre aile yardım ödenekleri artık eşlere  535.16 TL olarak ödenecek. Bu ödeneğe göre ilk çocukta 59 TL, iki çocukta 118 TL, üç çocukta 177 TL, dört çocukta 135 TL, beş çocuk için de 294 TL aileye para ödenecek. Ayrıca doğum yardımları da devam edecek. Çocuğu olacak olan aileleri sevindiren habere göre birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL doğum parası yatırılacak.  Öte yandan ölüm yardımı ödeneği 2236 TL’ye, memur ölüm ödeneği ise 4 bin 475 TL’ye yükseldi.

İlgili Makaleler