EkonomiKamu Haberleri

Memur ve İşçi Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor ! Artık Zorunlu Olacak

Yargıtay'dan milyonlarca memur ve işçiyi ilgilendiren bedelli askerlik kararı geldi. Buna göre bedelli askerlik yapacak olan memurlar 30 gün boyunca aylıksız izinli sayılacaklar. Memurların izninin kamu kurum ve kuruluşları tarafından onaylanmaması da söz konusu olmayacak. Ayrıca bedelli askerlik yapacak olan işçi de kıdem tazminatı alabilecek.

Bedelli askerlik hakkında Yargıtay’dan çok önemli bir karar alındı. Milyonlarca memur ve işçiyi ilgilendiren karar kapsamında memurlar 30 gün boyunca aylıksız izinli sayılacaklar. Memurların izninin kamu kurum ve kuruluşları tarafından onaylanmaması da söz konusu olmayacak. Bununla birlikte bedelli askerlik yapacak olan işçiler de kıdem tazminatı alabilecek.

Gazete Vatan’dan Mert Nayır’ın aktardıklarına göre 2 yıldır işveren-işçi uyuşmazlıklarından biri haline gelen bedelli askerliğe kıdem ödemesi tartışmasına, Konya BAM 8.H.D.24/01/2020 tarihli 2019/2257 E.- 2020/167 sayılı karar ile nokta koyuldu.

KIDEM TAZMİNATI TALEP EDEBİLİR

Bedelli askerlik için işten ayrılan her işçi şartları uygunsa kıdem tazminatı hakkını talep edebilecek. Kıdem tazminatı talep edebilmesi için o işyerinde en az bir yıllık hizmetinin olması gerekiyor.

Bir yıldan fazla hizmeti olan çalışanlar askerlik sevk belgesi ile işyerlerine müracaat ederek kıdem tazminatlarını talep edebilirler. Bedelli olarak askerlik hizmetlerini yerine getirecek kişiler de sevk belgesini işyerlerine sunarak kıdem tazminatlarını talep edebilecekler.

Memur ve İşçiler İçin Zorunlu Olacak
Memur ve İşçiler İçin Zorunlu Olacak

Bir önceki bedelli askerlik düzenlemesinde 30 günlük hizmet süresi bulunmadığından bu kişilerin işten ayrılmaları ya da tazminat talep etmeleri gibi bir imkanları yoktu. Ancak 30 günlük hizmet şartından dolayı dileyen kıdem tazminatını talep ederek iş akdini sonlandırabilecek.

MEMURLAR NE YAPACAK?

Konu ile ilgili olarak bedelli askerlik yapacak olan memurlar 30 gün boyunca ücretsiz izinli sayılacak. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları tarafından memurların izninin onaylanmaması da söz konusu olamayacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir