Gündem

Mesut Yılmaz hayatını kaybetti!

Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz hayatını kaybetti. Mesut Yılmaz’ın vefat haberini eşi Berna Yılmaz verdi.

Eski başbakan ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı 73 yaşında vefat etti. Vefat haberini eşi Berna Yılmaz açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan CNN Türk muhabiri Ceylan Sever canlı yayında şöyle dedi:
“Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz ile az önce telefonda konuştum. Eşi Berna hanım telefonda üzüntüyle teyit etti. Çok üzgündü, ağlamaklıydı. “Ben şu an hastanedeyim, çocuklarımın gelmesini bekliyorum” dedi.Cenaze ile ilgili sorulara ilerleyen saatlerde bilgi vereceğini söyledi.”

Mesut Yılmaz geçen sene yaptırdığı sağlık kontrolünde akciğerinde tümör olduğunu öğrenmişti. 23 Ocak 2019’da akciğerindeki kanserli tümör temizlenmişti. Ancak Mayıs 2020’de Yılmaz’ın beyin sapında da tümör saptadı.

Mesut Yılmaz kimdir?

Mesut Yılmaz 6 Kasım 1947’de İstanbul’da dünyaya geldi. 1983 yılında kurulan ANAP’ın kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1983 Türkiye genel seçimleri’nde ANAP Rize milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 1986 ve 1990 yılları arasında Dışişleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. Mesut Yılmaz ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut’un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan oldu.

İlgili Makaleler