Gündem

Meteoroloji Birçok İlimizi Uyardı ! Sarı Alarm Verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve bazı illerimiz uyarıldı. Yapılan uyarıda bazı illerimiz belirtildi ve sarı alarm verildi. Bu bağlamda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel dolu yağışıyla birlikte kuvvetli olması beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklamada bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel dolu yağışıyla birlikte kuvvetli olması beklendiği ifade edildi. Bu bağlamda meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün öğle saatlerinden itibaren Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya,Tokat ile Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri), İç Anadolu’nun doğusu (Çankırı,Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir,Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Karaman ile Konya’nın doğusu) Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Mersin’in kuzeydoğu kesimleri ile Adana’nın kuzeyi) ile Sakarya çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel dolu yağışıyla birlikte kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydan gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

SARI ALARM VERİLDİ

Sarı alarm verildiği Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. İşte o paylaşım:

İlgili Makaleler