Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Önemli Uyarı: Bu Geceye Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve günlük tahmin paylaşıldı. Bu tahmine göre bu gece için uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yaymlandı. Bu duyuruda Meteorolojik hava tahmini hakkında uyarı yapıldı. Bu uyarıya göre bu gece için dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

BU GECEYE DİKKAT

Konu ile ilgili olarak Meteoroloji tarafında yapılan açıklamada son değerlendirmeler kapsamında ülkemizin güneydoğu kesimlerinin çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmurlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Hakkari çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiği ifade edildi.

Ayrıca Meteoroloji tarafından yapılan açıklamanın devamında Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege ile iç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği belirtilirken doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji Hava Tahmini
Meteoroloji Hava Tahmini

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunduğu belirtilen Meteoroloji ‘den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

HAVA SICAKLIĞI:

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI:

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre yağışların, gece saatlerinde Hakkari çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MGM illere göre günlük hava tahmini için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir