Gündem

Meteoroloji Saat Vererek Sarı Alarm Verdi ! 5 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Bursa'da kuvvetli yağış beklendiği ifade edilerek sarı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bursa’da kuvvetli yağış beklendiğine ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı ve bugün saat 13:00’dan saat 19:00’a kadar geçerli olmak üzere sarı uyarı yapıldığı ifade edildi. Söz konusu açıklamada şiddetli yağış için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

SEL UYARISI

Meteoroloji tarafından Bursa için yapılan açıklamada “Yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Bursa’da başlayan şiddetli yağış hayatını çok fazla etkilemişti ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Bunun yanı sıra Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafından da bir açıklama yapılarak Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli ve Sakarya) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, kuvvetli yağış dolayısıyla bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

İlgili Makaleler