Gündem

Meteoroloji Türkiye için merakla beklenen haritayı açıkladı! Bu geceden itibaren değişiyor

Türkiye için merakla beklenen hava durumlarını gösteren harita Meteoroloji tarafından açıklandı. Açıklanan haritaya göre bugünden itibaren sıcaklıkların değiştiği görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün ve yarını kapsayan hava durumu haritası resmen açıklandı. Meteoroloji tarafından açıklanan haritada hava sıcaklıklarında önemli bir değişim olacağı gözlemlendi. Ayrıca hava sıcaklıklarının yanı sıra meteoroloji olaylarla ilgili uyarı yapıldı.

KUVVETLİ GELİYOR

Sabah saatlerinde itibaren ülke genelinde etkili olmaya başlayan olumsuz hava şartlarının bu geceden itibaren değişeceğini duyurdu. Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Isparta, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Tunceli ve Erzincan çevrelerinde yoğun kar, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Zonguldak ve Bartın, öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güney kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; bu akşam saatlerinde Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yer yer yoğun kar, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Zonguldak ve Bartın, öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güney kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden sel, su basını, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

İlgili Makaleler