Gündem

Meteoroloji uyardı! Yoğun kar yağışı bekleniyor!!!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke geneli dahilinde, son hava tahmin raporunu yayınlayarak kamuoyuna duyurdu. Meteoroloji tarafından yayınlanan verilere göre, iki bölgede yoğun kar yağışı dikkatleri çekti. Yoğun kar yağışının, 4 gün sürmesi bekleniyor...

Kış mevsiminin en belirgin hava olaylarından olan “kar” milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu oldu. Türkiye’de birçok il ve bölgelerde kar yağarken, diğer il ve bölgelere kar yağışının, ne zaman gerçekleşeceği ise araştırma konusu oldu. MGM, tarafından yayınlanan hava tahmin raporu sonrasında, Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkatleri çekti.

Metroloji uzmanından kar yağışı uyarısı geldi!

MGM, hafta başında itibaren, batı bölgelerden doğuya kayan soğuk hava dalgasının “56 ilde” yağışa neden olacağını ve yağışların özellikle, doğu iller başta olmak üzere yüksek bölgelerde kar veya karla karışık yağmur şeklinde olması yönünde tahmin geldi. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen ise sosyal medya hesabı aracılığıyla hafta sonu gelecek soğuk ve yağışlı hava olayına dikkat çekerek, “Pazartesi doğuda ve iç anadolunun güney ve doğusunda da kar yapar” paylaşımında bulundu.

Bölgelere göre güncel hava tahmin nedir?

MARMARA bölgesi parçalı ve çok bulutlu havanın etkisi altına kalması bekleniyor.

EGE bölgesi Parçalı yer yer çok bulutlu havanın etkisi altında kalması bekleniyor. İzmir ve Manisa illerde ise yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı havanın etkisi altında kalması tahmin ediliyor.

AKDENİZ bölgesinde Adana, Hatay, Mersin illerinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı havanın etkisi altında kalması beklenirken, Antalya ilinde ise parçalı ve çok bulutlu havanın etkisi altında kalması bekleniyor.

İÇ ANADOLU bölgesinin parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu havanın etkisi altında kalması tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ bölgesi parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu havanın etkisi altında kalması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ bölgesi, çok bulutlu ve aralıklı yağmur bekleniyor.

DOĞU ANADOLU bölgesinin, Erzurum, Kars illerinde çok bulutlu, aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağış beklenirken, Malatya’da çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı hava olayı bekleniyor. Van’ın bulutlu ve aralıklı yağmurlu hava etkisi altında kalması tahmin edilirken, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU bölgesi, çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı havanın etkisi altında kalması tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler