Gündem

Meteoroloji uzmanlarından 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı!

Meteoroloji uzmanları yaptıkları son uyarılarda bazı kent ve bölgelerde yaşayan vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. 17 il için yapılan uyarılarda sağanak yağışların sebep olabileceği durumlara karşı önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

Yaz mevsiminin geç bitmesi ile beraber kış ayının yağışları bir anda bastırdı. Birçok bölgede etkili olan sağanak yağışlar yaşam koşullarını zorlaştırırken bazı illerde zaman zaman sel ve su taşkınlıklarına sebep oldu. Meteoroloji uzmanları devamlı olarak yayımladıkları hava tahmin raporları ile vatandaşları yönlendirmeye ve hava koşullarına dair bilgilendirmeye devam ediyor. İşte son yayımlanan hava tahmin raporuna göre uyarı yapılan iller ve sıcaklıklar.

Meteoroloji uzmanları 17 ili uyarıyor!

Uzmanların yayımladıkları son hava tahmin raporuna bakıldığında; Ülkenin kuzey iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz bölgesinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bununla beraber Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Gümüşhane çevreleri, Bursa’nın yüksekleri ile Ankara ve Sivas’ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının düşeceği, rüzgarının kuvvetinin genel olarak ülke genelinde hafif olacağı ancak Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esebileceği belirtiliyor.

17 il için uyarılar yapılıyor!

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Edirne, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Burdur, Isparta ve Antalya için “sarı”, Çanakkale, Balıkesir ve Kırklareli için “turuncu” alarm olarak açıklandı. Uyarı yapılan illerin sağanak yağışlarla beraber oluşabilecek sel, ani su taşkınlıkları gibi durumlara karşı dikkatli olması ve önlemlerini alması gerektiği belirtiliyor.

İlgili Makaleler