Gündem

Meteoroloji’den, Hem yağış hem de fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Marmara'nın doğusuyla Ege'nin batısı ve Akdeniz'de kuvvetli yağış beklenildiği bilgisi gelirken, Yağışların yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde görülmesi tahmin ediliyor. 8 Aralık 2023 güncel hava tahmin raporu işte sizlerle...

Meteoroloji’den, 8 Aralık Cuma günü, Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Ilgaz ve Erciyes’e yoğun kar yağışı uyarısı gelirken, Antalya, Adana, Osmaniye, Mersin, Ankara illeri başta olmak üzere birçok ilde, gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Cumartesi ise Ankara’da kar yağışı bekleniyor.

Kuvvetli sağanak yağış olacak iller hangisi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılan açıklamadan elde edilen bilgilere göre, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’da yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış tahmin edilirken,  Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul’un ise kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında kalması bekleniyor.

Antalya merkez ve batısı, Isparta ve Burdur’un doğusunda daha kuvvetli, Mersin ve Adana’da yer yer çok kuvvetli seyrederek, Antalya’nın doğusunda da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Antalya Konya yolunun Alacabel mevkiinde, kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

8 Aralık Cuma günü, sabah saatlerinden itibaren Marmara Denizi’nde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) esmesi beklenirken, fırtınanın akşam saatlerine doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji o illeri uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Aralık Cuma günü, Antalya, Adana, Osmaniye ve Mersin’in şiddetli yağmur nedeniyle, olumsuz hava koşulları etkisi altında kalma ihtimali dikkat çekerek, sel su baskını için uyarıda bulundu!

Ankara, 8 Aralık Cuma ve 9 Aralık cumartesi yağmur çok kuvvetli yağış etkisi altına kalacağı yönünde tahmin gelirken, özellikle başta Elmadağ olmak üzere cumartesi günü Ankara’ya kar haberi verildi.

Meteoroloji uzmanları tarafından yayınlanan, illerde ikamet eden vatandaşlar, AFAD ve Valilikler aracılığıyla sel, su baskını, yıldırım kuvvetli rüzgar, gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle uyarıldı.

İlgili Makaleler