Gündem

Meteorolojiden uyarı geldi! Son dakika hava durumu!

Meteoroloji güncel hava durumu paylaştı. Bazı bölgelerde sarı kod uyarısı verildi. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar içinde dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu. Işte detaylar…

Bugünden itibaren  yurdun özellikle Batı kesiminde sağanak yağış etkili oldu. Marmara Ege ve Batı Karadeniz ile Karadeniz’in kıyı kesimleri yağışın etkisi altında kaldı. Meteoroloji uzmanları bu bölgelerle birlikte Marmara Denizi kıyısındaki şehirlerimizi de Sarı kodla uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar şöyle:

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı, İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü şiddetli yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı söylendi. Yağışların Trakya ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi’nde yer yer kuvvetli olacağı söylendi. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve zaman zaman da  sis vatandaşları bekliyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara’da mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 4 ila 6 derece mevsim normallerinin üzerinde bekleniyor. Özellikle güneyli yönlerden, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olacak.

Fırtına feribot seferlerini etkiledi:

Çanakkale’de, Kuzey Ege’de etkili olan fırtına nedeniyle Gökçeada ilçesine bugün yapılması planlanan feribot seferleri yapılamadı. Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Ege Denizi’nin kuzeyinde beklenen olumsuz hava şartları  sebebiyle feribot seferlerinin  yapılamayacağını paylaştı. Buna göre; Gökçeada hattında, Gökçeada’dan saat 13.00, 18.00, 22.00 seferleri, Kabatepe’den ise saat 09.00, 15.00, 20.00 seferleri  iptal oldu.

Yağış İstanbul’da trafiği felç etti! 

İstanbul’da haftanın ilk iş gününde yağmurunda etkisiyle sabah trafiği  önceki günlere göre daha yoğundu. İş yerine gitmek isteyen  vatandaşlar  bir süre trafikte beklerken, bazı vatandaşlar da yağmurdan kaçmak için otobüs duraklarına sığındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre, 08.30 itibariyle trafik yüzde 83 olarak  tespit edildi.

İlgili Makaleler