Gündem

Metroloji birçok il için “Kuvvetli sağanak yağış” uyarısında bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahmin raporunu yayınladı! Metroloji birçok il için “Kuvvetli sağanak yağış” uyarısında bulundu! Birçok ili etkisi altına alacak kötü hava şartları, güncel hava tahmin raporu işte sizlerle...

İstanbul ve Marmara Bölgesi, Hatay’ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa illeri başta olmak üzere, birçok il için kuvvetli sağanak yağışlar tahmini gelirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle o iller için uyarıda bulundu…

Meteoroloji, güncel hava tahmin raporunu yayınladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahmin raporunu yayınlayarak, olumsuz hava koşullarının etkisi altına kalacak il ve bölgeleri tek tek açıkladı.

Meteoroloji uzmanları tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyılarıyla birlikte, Doğu Akdeniz’in doğusu da, Güney Doğu Anadolu’nun batısı da, Eskişehir, Elazığ ve Antalya’nın batı çevreleri  yağmurlu ve sağanak yağışlı olacağı bilgisine ulaşılırken, belirtilen yerlerin dışında kalan bölgelerin bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmekte.

Kuvvetli sağanak yağış hangi bölge ve illerde bekleniyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün güncel hava tahmin raporunu yer verdiği ve birçok il için “Kuvvetli sağanak yağış” uyarısında bulunduğu o illerin listesi ise şu şekilde;

Beklenen yağışların, Hatay’ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’da yer yer kuvvetli olması tahmin edilirken, gece ve sabah saatlerinde ise iç ve doğu bölgelerde pus ve aynı zamanda da yer yer sis görülmesi bekleniyor

Kuvvetli sağanak yağış özellikle, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Hatay’ın doğusunda öğlen saatlerinden itibaren kuvvetli olarak sağanak yağış şekilde seyretmesi bekleniyor.

Bu neden dolayı da bu bölgelerde, su baskını, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

Hava Sıcaklığı ülke genelinde, Trakya’da 2 ila 4 derece üstünde, Doğu Karadeniz’de ise 3 ila 5 derece altında olması beklenirken, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar, Genel olarak, güneyli yönlerden, zaman zaman Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz’in doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler