Ekonomi

Mevduat hesap için yılın son hesabı…

2023 yılının son ayında da mevduat faizleri yatırımcılar tarafından merak konusu olmaya devam ederken, Vade süresine göre değişkenlik gösteren getiri oranları ve aynı zamanda da vade sonunda ne kadar getiri sunacağı uzmanlar tarafından açıklandı.

Elinde nakdi olan vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ilgi gören popüler yatırım aracı “mevduat hesabı” birikimlerini vadeli mevduat hesapla değerlendirmek, isteyen kişilerin radarına girdi. Aralık ayı kapsamında sunulan mevduat faiz oranları ve Aralık ayı mevduat  getirileri işte sizlerle..

Yılın son oranları merak konusu oldu!

Birikimlerini vadeli mevduat hesapla değerlendirmek, isteyen kişiler tarafından merak konusu olan, mevduat hesabı yatırımcılar tarafından yakından takip alınarak incelemeye devam ediyor. Vade süresine, mevduat tutarına ve faiz oranlarına göre değişkenlik gösteren mevduat getirileri için son veriler dahilinde yeni bir hesaplama uzmanlar tarafından açıklandı.

Mevduat faizlerinin getiri oranı nedir?

Ülke genelinde faaliyet gösteren bankaların 17 Aralık tarihindeki güncel vadeli mevduat faizi oranlarına kapsamında sunulmuş olan vade oranlarına göre, 270 bin TL nakdi olan kişilere, vade süresine göre değişkenlik gösteren getiri oranları ve aynı zamanda da vade sonunda getiri tutarları şu şekilde yer alıyor;

Elinde 270 bin TL nakdi olan bir kişi yüzde 47 Mevduat Faizi Oranı dahilinde elde edeceği net kazanç 10 bin 569 TL 21 kuruş.

Yüzde 46 Mevduat Faizi Oranı dahilinde elde edeceği net kazanç 10 bin 344 TL 33 kuruş

Yüzde 45 Mevduat Faizi Oranı dahilinde elde edeceği net kazanç 10 bin 119 TL 45 kuruş

Yüzde 41 Mevduat Faizi Oranı dahilinde elde edeceği net kazanç 9 bin 219 TL 95 kuruş

Yüzde 40 Mevduat Faizi Oranı dahilinde elde edeceği net kazanç 8 bin 995 TL 7 kuruş

Yüzde 39,50 Mevduat Faizi Oranı dahilinde elde edeceği net kazanç 8 bin 882 TL 63 kuruş

Yüzde 36 Mevduat Faizi Oranı dahilinde elde edeceği net kazanç 8 bin 95 TL 56 kuruş

İlgili Makaleler