Personel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı Çıtayı Yükseltti: 20 Bin Öğretmen Atamasının Ardından; 10 Bin de TYP Müjdesi Geldi! İŞKUR Hazırlıklara Çoktan Başladı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden Plan Bütçe Komisyonu toplantıları bakanlıkların alım yapmayı düşündüğü personel sayısını da ortaya çıkarmaya başladı. Geçtiğimiz gün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda açıklama gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, yeni personel alımı için sayı verdi.

Geçtiğimiz gün 20 bin öğretmen atamasının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın yıllık bütçesi üzerine konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında yapılmasının planlandığı Toplum Yararına Projeler (TYP) kapsamında 10 bin kişinin istihdamının hedeflendiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından ise gözler Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) döndü.

Müjde Bakan Mahmut Özer’den Geldi

TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantılarının devam ettiği şu günlerde bakanlıklarda 2022 yılına ilişkin sunumlarını gerçekleştirmeye başladı. Geçtiğimiz gün 2022 yılına ilişkin sunumunu gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki temizlik personeli sayılarını verdi. Bakan Özer’in konuya ilişkin açıklamalarında; “Şu an için 57 bin okulda 71 bin kadrolu temizlik görevlisi bulunuyor. Özellikle son yıllarda ilaveten 42 bin temizlik görevlisi alımı daha gerçekleştirildi. Bu rakam geçen senelere göre düşük. Ama temizlikle ilgili her türlü desteği bu okullarımıza gönderdik” ifadeleri yer aldı. Ardından bu alımların devam edeceğini müjdeleyen Bakan Özer, İŞKUR ile ortak yapılacak TYP kapsamında 10 bin yeni temizlik personelinin alınacağını kürsüden duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 10 Bin TYP Atağı

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamalarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i işaret ederek; “İkinci dönem temizlik personeli alımı yapılması gerektiği ile ilgili sayın bakanımızla (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) hemfikir kaldık. Onun müjdesini de buradan vermek isterim.İkinci döneme 10 bin kişilik personel alımını TYP’den okullarımıza Allahın izniyle kavuşturacağız” ifadelerini kullandı. Eylül ayında başlayacak olan 2022 – 2023 eğitim öğretim sezonu boyunca istihdam edilecek 10 bin TYP’li personelin tek bir alımla mı yoksa dönem içerisine yayılan alımlarla mı yapılacağı ise henüz resmi makamlarca açıklanmadı.

İlgili Makaleler