Gündem

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber! Hem ikramiye hem zam!

Milyonlarca SSK, SGK ve Bağkur emeklisi promosyon ve bayram ödemeleri için vatandaşlar merakla araştırma yapıyorlar. Bu yıl emekliye 3 ayrı ek ödeme var. Bunun yanında 2020'de de iki kez bayram ikramiyesi ödenecek.

Yaklaşık 13 milyon emekli kendilerine yapılacak ikramiye ve zam haberlerini merakla takip ediyor. Emeklilerin 2020 yılında yüzü gülecek. 2020’nin ilk ayında zamlı maaş alan emekliler için yıl içinde 3 ayrı ödeme yapılacak. Mart ayında promosyon ödemesi alacak olan emekliler Mayıs ve Temmuz aylarında ise ikramiyelerini alacaklar.

Bankaların rekabeti devam ediyor

Bununla birlikte emeklilerin kendi şubelerinden maaşlarını çekmesini isteyen bankalar arasındaki rekabet de artıyor. Bu yıl bankalardan emeklilere ödenecek olan promosyon tutarının en az 600 lira olacağı tahmin edilirken, bu ödemeler 1.000 liraya kadar çıkabiliyor.

Enflasyon zammı olursa bayram ikramiyeleri artacak

Ayrıca bu yıl emeklilere iki kez bayram ikramiyesi ödenecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi beklenirken, tutarlarda değişiklik yapılmazsa ödeme tutarı 1.000 lira olacak. Ancak, enflasyon zammı olursa emekli ödemeleri bin 118, yeniden değerleme artışı yapılırsa bin 225 lira olarak verilecek.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir