Gündem

Milyonlarca Kişiye Ücretsiz Maske Dağıtılıyor ! Başvurular Başladı ! Yeni Açıklama Yapıldı

EPTTAVM üzerinden ücretsiz maske dağıtımı uygulaması başlamış ancak yoğun talepten dolayı vatandaşların başvurularının e-Devlet üzerinden alınacağı ifade edildi. Bunun ardından PTT ücretsiz maske dağıtımı hakkında bir açıklama yapılırken ücretli maske satışı hakkında flaş bir açıklama daha yapıldı.

Bugün maske.epttavm.com adresi üzerinden maske almak isteyen vatandaşlar uygulamanın bir süre durduğunu ve başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı öğrendiler. Bunun ardından belirtilen internet sitesi üzerinden başvurular başlarken vatandaşların başvuruları e-Devlet üzerinden de alınacak. Ücretsiz maske satışı hakkında PTT tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamanın ardından ücretli maske satışı hakkında da bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaları ve detayları kamuilanlari.com olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

Türkiye’nin dijitalleşmesinde büyük rol oynayan E-Devlet, çok yakında maskelerin ücretsiz olarak dağıtımını yapacağı yeni bir servis ile karşımıza çıkacak. T.C. vatandaşları E-Devlet’e T.C. kimlik no ve şifreleri ile girerek bu maskelere ücretsiz olarak sahip olabilecek.

PTT’DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak PTT tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Vatandaşlarımız,

Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz.

Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı  en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz.

Ücretsiz maske teminine ilişkin sistem e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma açıldığında gerekli duyuruları sizlerle paylaşacağımızı bildirmek isteriz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

ECZACILAR BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün maske satışları ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında Türk Eczacıları Birliği’de açıklamalarda bulundu.

Eczacılar Birliği tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, maske satışının yasak olduğu ifade edilmiştir.

Konu hakkında yapılacak ikinci bir açıklamaya kadar, meslektaşlarımızın eczanelerinden maske satışı yapmaması uygun olacaktır.

Bu uygulamanın bu hafta içerisinde tekrardan başlayacağını düşünüyoruz. Coronavirus yüzünden yüzbinlerce insan evlerinde bireysel karantina uygulamasına geçmiş durumda. Ancak yine de hayat devam ediyor.

Günlük ihtiyaçlar için markete gitmek gerekiyor. Dışarı çıkmak tehlikeli olacağı için kendiniz korumanız gerekiyor. Bu korunma yöntemleri arasında maske ve eldiven şu an için en etkilisi diyebiliriz.

Marketlerde ise 1.5 metre kuralı çoktandır uygulanıyor. Müşterilerin kasada sıraya girdiğinde minimumda 1.5 metre aralıklar ile durması gerekiyor. Kapalı alanlarda özellikle de sıra ile işlem yapılan yerlerde ise içeriye alınacak müşteri sayısında kısıtlamalar yapılıyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir