Kamu Haberleri

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilere aile yardımı gündeme geldi

Kamu çalışanlarına ve toplu iş sözleşmesi (TİS) kapsamındaki işçilere aile yardımı yapılıyor. Çalışırken aile yardımı alan emekliler, bu ödeneğin emekli olduktan sonra da devam etmesini istiyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz." dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere aile yardımını gündeme getirdi. Ergün emeklilere aile yardımı ile ilgili mevzuatta değişiklikler yapılması gerektiğini ifade ederek, “Aileye verilen bir değer olarak gördüğümüz aile yardımı, çalışmayan eşler için mutfak harcamalarına ufak bir katkı niteliğindedir. Ama çalışırken ödenen aile yardımı emekli olunduğunda kesiliyor. Bu durum, emekli olduktan sonra geliri azalan vatandaşlarımızın, gelirinin bir kalem daha azalmasına yol açıyor. Bu sebeple, aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz.” Dedi.

Bu konudaki talebin dikkate alınacağına inanıyoruz

Alile yardımının emeklilerin yarasına merhem olarak değerlendiren Ergün emeklilerin geçinebilmesi ve ailenin varlığını korunabilmesi için emeklilik döneminde benzer ödemelerin önemli olduğuna değindi. Ergün, “Daha önce başta banka promosyonu ve bayram ikramiyesi verilmesi olmak üzere emeklilerimizin yararına adımlar atan hükumetin, bu konudaki talebi de dikkate alacağına inanıyoruz.” Açıklamasını yaptı.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir