Kamu Haberleri

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor ! Esnek Çalışma Hakkında Kritik Karar

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok önemli bir gelişme meydana geldi. Yapılan açıklama kapsamında esnek çalışmaya sınırlama getirildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni bir genelge yayımlandı. Bu genelgede esnek çalışma sistemine salgın nedeniyle yeniden geçileceği belirtildi. Esnek çalışma süresince yetki, kamu kurumlarındaki yöneticilere verildi.

Konu ile ilgili genelge yayımlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde esnek çalışma sistemine geçildiğini duyurdu ancak esnek çalışma yapacak personel, toplam personelin yüzde 40 ’lık kısmını aşmayacak düzeyde olacak.

Bu karara göre Bakanlık bünyesindeki personellerin yarısından fazlası yine aynı şekilde çalışmaya devam edecek.

KİMLER YARARLANAMAYACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, sundukları hizmete duyulan kritik ihtiyaç nedeniyle sosyal hizmet kuruluşlarında ve bakım hizmetlerinde görevli personel esnek çalışmadan yararlanamayacak.

YETKİ BİRİMLERDE

Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının tarafından yayımlanan genelgelere baktığımızda da esnek çalışmaya dair yetkinin birim amirlerine sunulduğuna yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının genelgesinde ise yöneticilerin esnek çalışmadan yararlanamayacakları belirtildi.

İlgili Makaleler