GündemKamu Haberleri

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor ! Kanun Teklifi TBMM’de Kabul Edildi

Bankacılık sektöründe önemli değişiklikler içeren teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifinin detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Bankacılık sektöründe önemli değişiklikler içeren teklifi kabul edildi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme “Finansal piyasalara ilişkin yenilikler içeren Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi” kabul edildi.

KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve kabul edilen kanun teklifi kapsamında finansal piyasalarda manipülatif ve yanıltıcı işlemleri engellemek için yeni yaptırımlar getiriliyor.

Bunun yanı sıra yeni düzenleme kapsamında banka müşterilerinin kişisel verileri daha sıkı korunacak. Veriler “Müşteri sırrı” olarak nitelendirilecek ve katılım bankacılığı geliştirilecek. Ayrıca Kalkınma ve yatırım bankaları da katılım bankaları gibi faizsiz fon kullandırabilecek.

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Kanun Teklifi Kabul Edildi
Kanun Teklifi Kabul Edildi

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme kapsamında bankaların işlemlerden aldıkları masraf ve komisyonları belirleme yetkisi Merkez Bankasına verilecek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir