Gündem

Milyonlarca memuru ümitlendiren promosyon iddiası: 3 bakanlık 45 bin TL’lik promosyon sözleşmesine imza atmaya hazırlanıyor!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan promosyon ödemeleri, yeni bir iddia ile daha gündeme geldi. 3 bakanlığın 45 bin TL’lik promosyon sözleşmelerini duyurma hazırlığı içerisinde oldukları öne sürüldü.

EMEKLİ PROMOSYONLARI 10 BİN TL’YE YÜKSELDİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında imzalanmış olan ve 3 yılda bir yenilenen maaş ödemeleri protokolü, bankaların yeni dönemde yeni promosyon kampanyaları düzenlemelerini sağladı. Henüz banka müşterisi olmayan emekli vatandaşlar için kendi özellerinde, kendi politikaları doğrultusunda ek ödeme kampanyaları düzenleyen bankalar, sene başından bu yana durmadan artan enflasyona karşı nerede ise her ay ek ödeme tutarlarını güncellemek durumunda kaldılar.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve yıllık bazda bakıldığında yüzde 83’ü geçen enflasyon verileri, bankaların ekim ayı emekli promosyonu tutarlarını bir kez daha güncellemelerine sebep oldu. Bu kapsamda şimdiye kadar emekli müşteri sayısı hedefine ulaşmayı başaramamış olan birçok özel bankanın, emekli promosyonu tutarını 10 bin TL’ye kadar yükseltmiş olduğu gözlendi.

3 BAKANLIK HAKKINDA 45 BİN TL’LİK PROMOSYON İDDİASI!

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen resmi verilere göre bazı kamu kurumlarının bankalar ile promosyon sözleşmesi imzaladıkları ve kamu çalışanlarının hesaplarına güncel promosyon tutarlarını yatırmaya başlamış oldukları öğrenilmişti. Son haberlerden sonra henüz promosyon sözleşmesi imzalamamış olan kamu kurumları gündeme gelmeye başladı.

Kulislerden gelen bilgilere göre henüz promosyon görüşmeleri tamamlanmamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı için 45 bin TL’lik promosyon sözleşmesi görüşmelerinde sona gelindiği öne sürüldü.

PROMOSYON SÖZLEŞMESİ İMZALAMIŞ OLAN KURUMLAR BELLİ OLDU!

Sene başından bu yana artan enflasyon kapsamında hem emekli promosyonlarını hem de kurum çalışanları promosyonlarını güncellemek durumunda kalan bankalar, son dönemlerde kamu kurumları ile yaptıkları promosyon pazarlıkları ile gündemde yer almaya başladı.

Geçtiğimiz haftalarda süren promosyon görüşmeleri kapsamında bazı kurumlar iş birliği içerisinde oldukları bankalar ile promosyon sözleşmelerini imzalayarak güncel tutarları kamuoyu ile paylaştılar. Şimdiye kadar kesinliği kurumlar tarafından yapılmış olan açıklamalar ile duyurulmuş olan promosyon tutarları, şu şekilde bildirildi:

  • Emniyet Genel Müdürlüğü: 27 bin TL
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 27 bin TL
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi: 27 bin TL
  • Türk Hava Yolları: 40 bin TL

İlgili Makaleler