Gündem

Milyonlarca TikTok Kullanıcısına Kötü Haber ! Yasaklanıyor

Çin merkezli ByteDance firmasına ait olan ve Türkiye'de de milyonlarca kullanıcısı olan TikTok hakkında çok önemli bir açıklama yapıldı. ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamalarında TikTok'un yasaklanacağını belirtti.

Türkiye’de milyonlarca kullanıcı olan Tiktok ile ilgili Amerika Birleşik Devleti (ABD) Başkanı Trump bir açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump Çin merkezli ByteDance firmasına ait olan TikTok’un yasaklanacağını belirtti.

YASAKLANACAK

Sosyal medya uygulaması TikTok hakkında ABD Başkanı Donald Trump açıklamalarında Çin merkezli ByteDance firmasına ait olan ve ABD’de 80 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanılan Tiktok uygulamasının yasaklanacağını belirtti.

Yapılan açıklamada TikTok’un ABD operasyonlarının satışı için baskı kurulduğu fakat anlaşma sağlanamadığı, müzakerelerin önümüzdeki günlerde devam etmesinin beklendiği belirtilerek ByteDance’in 50 milyar doları aşkın değer biçmesinin ve şirkette azınlık hissedarı olarak kalmak istemesinin müzakerelerde soruna neden olduğu vurgulandı.

Bunun yanı sıra Microsoft dışında Facebook’un da TikTok’u satın alabileceği ifade edildi.

İlgili Makaleler