Gündem

Milyonlarca WhatsApp Kullanıcısını İlgilendiriyor ! Çok Önemli Karar Alındı

Facebook'un sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp corona virüsü önlemleri kapsamında çok önemli bir karar alındı.

Facebook’un sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından corona virüsü önlemleri kapsamında çok önemli bir karar alındı.

Bu karar kapsamında salgından bu yana tırmanışa geçen sahte tıbbi tavsiyelerin yayılmasını önlemek için karar alındığı ifade edildi.

Bu bağlamda WhatsApp tarafından alınan karara göre kullanıcıların iletilmiş içeriklerin artık sadece bir sohbette paylaşılmasına izin verilecek.

İLETİLEN MESAJLARDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ

Dünya genelinde 70 binden fazla kişiyi öldüren salgına, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre bir dezenformasyon salgını da eşlik etti ve WHO, bu sorunla mücadele için sosyal medya şirketlerine daha çok şey yapılması çağrısında bulunmuştu.

Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp tarafından bir açıklama yapıldı ve corona virüsü salgınının başlamasından bu yana, iletilen mesajlarda “önemli bir artış” görüldüğü ifade edildi.

Bununla birlikte şirketten bir açıklama yapıldı ve “WhatsApp’a bir kişisel sohbet yeri olarak tutmak için bu mesajların yayılmasını önlemenin önemli olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir