Gündem

Milyonları ilgilendiriyor! Bankalarda hesabı bulunanlar dikkat! 10 yıl içinde…

Bankalarda bulunan hesaplar ilgili hak sahipleri tarafından 10 yıl hareket görmediği takdirde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredileceği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından milyonları ilgilendiren konu hakkında yapılan açıklamada: “2009'dan itibaren hareket görmeyen, zaman aşımına uğramış hesaplara ilişkin yayınlanan listelerde ismi bulunan hak sahiplerinin, 15 Haziran'a kadar hesaplarında işlem yapmaları gerekiyor.” İfadeleri kullanıldı.

Ali Koç, 2019 yılından itibaren mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar gibi hesaplarda 10 yıldır hiçbir işlem görülmemesi halinde, kullanılmayan haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredileceği belirtti. Koç, hareket görmeyen hesapların zaman aşımına uğradığını vurgulayarak “Zaman aşımına uğrayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar banka tarafından hak sahibine ulaşılamaması halinde, yapılacak ilanı müteakiben TMSF’ye gelir kaydedilir.” dedi.

859 bin 855 sorgulama

TMSF Başkanlığının hizmeti altında bu yıl fona devredilecek hesaplara ilişkin sorgulama hizmetinin e-Devlet üzerinden Şubat 2018’den itibaren sunulmaya başlandığını hatırlatan Koç bugüne kadar 859 bin 855 kere sorgulama yapıldığını söyledi. Koç konuyla ilgili olarak “Vatandaşlarımız bunu kullanarak, geçmiş yıllarda zaman aşımına uğramış ve TMSF’ye devredilmiş hesaplarını görüntüleyebilir. Bu hizmet TMSF veri tabanında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası kayıtlı kişilere sunuluyor.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir