Ekonomi

Mobil Bankacılığı Kullanacak Olanlar! Mobil Bankacılık Nedir? Nasıl Açılır?

Günümüzde neredeyse tüm bankacılık işlemler mobil ve internet üzerinden yapılabiliyor. Vadeli hesap açmaktan, altın alım satımına kadar bir çok farklı işlemi online sistem üzerinden yapabilmekteyiz. Ancak henüz mobil sisteme geçmemiş olan vatandaşlar nasıl geçebileceklerini merak ediyor. Mobil bankacılık nedir? Mobil bankacılığa nasıl geçilir?

Mobil Bankacılık Sistemi

Mobil Bankacılık, neredeyse tüm bankacılık hizmetlerini mobil olarak yapabildiğimiz, kamu ve özel bankaların bulunduğu bir sistemdir. Bir bankada hesabınız varsa şu adımları izleyerek mobil bankacılığa sahip olabilirsiniz:

1.Banka Şubesi

Herhangi bir bankadan vadeli veya vadesiz hesap açmaya gittiniz durumlarda otomatik olarak internet bankacılığı hesabınızda aktif edilmektedir. Aksi bir durum söz konusu olduğu durumlarda da şubeye giderek internet şubesi kullanımını açtırabilirsiniz.

2. Banka İnternet Sitesi

Müşterisi olduğunuz bankanın internet sitesini ziyaret ederek banka müşteri bilgilerinizle yeni şifre talebinde bulunabilirsiniz. Sitelerin bireysel bankacılık bölümlerine tıklayarak, genellikle kart bilgilerinizi girmeniz istenmektedir. Bu şekilde internet şubesi şifrenizi alabilir veya unuttuğunuz şifrenizi yenileyebilirsiniz.

3. Müşteri Hizmetleri Üzerinden Şifre Alma

Bazı bankaların müşteri hizmetleri üzerinden mobil (İnternet) bankacılık şifrenizi yenileyebilirsiniz. Bunun için bankaların müşteri hizmetlerini arayarak şifre işlemleri menüsünden şifre yenileme işleminizi yapabilirsiniz. Aksi durumda müşteri temsilcisine bağlanıp konu hakkında bilgi edinmenizi öneririz. Bankaların müşteri hizmetleri numaraları sayfasına buradan gidebilirsiniz.

4. Mobil Uygulama Üzerinden Şifre Alma

Müşterisi olduğunuz bankaya ait uygulamaları, telefonunuzun işletim sistemine göre Google Play veya App Store üzerinden tamamen ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamadan şifremi yenile veya şifremi unuttum bölümünü kullanarak internet bankacılığı şifrenizi yenileyebilirsiniz.

5. ATM Üzerinden Şifre Alma

Bankanızın ATM’sine giderek kartınızı ATM’ye yerleştirdikten sonra menü üzerinden başvuru bölümüne giriş yapınız. İnternet veya mobil bankacılık butonuna tıklayarak şifre işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru menüsünden internet şubesi veya internet bankacılığı alanını bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler