Ekonomi

Motorine yeni bir zam daha geliyor! İstanbul, İzmir, Ankara motorin litre fiyatı ne kadar?

Dün benzin ve motorine çifte zam geleceği öğrenilmişti. Bugün ise sektör yetkilileri araç sürücülerini üzecek yeni bir haber daha verdiler. Buna göre, motorine yeni bir zam daha geliyor. Peki, motorine ne kadar ve ne zaman zam gelecek? İstanbul, İzmir, Ankara motorin litre fiyatı ne kadar?

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü salgını petrol üretici ülkeleri de etkilemiş, virüse karşı alacakları tedbirlerde anlaşamayan ülkeler akaryakıt fiyatlarına büyük indirimler yapmışlardı. Ancak son günlerde zam üstüne zam haberi geliyor. Dün EPGİS tarafından yapılan açıklama ile benzin ve motorine zam uygulanacağı öğrenilmişti. Bugün sektör yetkililerinden öğrenilen yeni habere görei motorine yeni bir zam daha geliyor. Peki, motorine ne kadar ve ne zaman zam gelecek? İstanbul, İzmir, Ankara motorin litre fiyatı ne kadar?

Motorine ne kadar zam geliyor?

Motorinin litre fiyatına 10 kuruş zam yapılması bekleniyor. Söz konusu zam bu geceden itibaren uygulanmaya başlanacak. Motorinin litre fiyatına dün 16 kuruş zam gelmişti.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.
Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İstanbul, İzmir, Ankara motorin litre fiyatı ne kadar?

İstanbul’da motorinin litresi ortalama 6.17 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 6.24 TL’den satılıyor.

İlgili Makaleler