Gündem

Musluk Suyunda Corona Virüsü Var Mı? Tarım Bakanlığından Korkutan Rapor

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından bir rapor hazırlandı. Bu rapora göre üm dünyanın en önemli sağlık sorunu haline gelen corona virüsünün musluk suyunda 10 gün atık sularda ise 100 gün yaşayabildiği ifade edildi.

İçme suyu, atık su ve kanalizasyon şebekesinde ortaya çıkabilecek corona virüsü riski hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından bir rapor hazırlandı ve dikkat çeken bilgiler paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda ülke genelindeki 603 atık su arıtma tesisinden sadece 53’ünde dezenfeksiyon ünitesi bulunduğu belirtildi.

Ayrıca söz konusu raporda fiilen sulamada kullanılan 221 tesisten, 42’sinde dezenfeksiyon ünitesi olduğu ve 42 dezenfeksiyon ünitesinden de sadece 13’ünün çalıştırıldığı vurgulandı.

MUSLUK SUYUNDA 10 GÜN KALABİLİYOR

Ayrıca hazırlanan raporda corona virüsünün henüz su ve atık su yoluyla insana bulaştığını gösteren bir çalışma olmadığı belirtildi. Ayrıca raporda virüsün türlerinin parçalanmış halde musluk suyunda 10 gün, atık sularda ise 100 gün kalabileceği vurgulandı.

KLORA KARŞI SAVUNMASIZ

Milliyet’ten Mert İnan’ın aktardıklarına göre Bakanlık tarafından hazırlanan raporda corona virüsü ve diğer türlerinin klora karşı oldukça savunmasız olduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“KLOR BULUNDUĞUNDAN EMİN OLUNMALIDIR”

“Etkili bir dezenfeksiyon için 30 dakikalık bir temas süresinin ardından minimum 0,5 mg/L bakiye klor konsantrasyonu yeterlidir. İletim ve dağıtım hatlarında da bakiye klor bulunduğundan emin olunmalıdır”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler