Gündem

Müşterinin Sadığı Her Yerde Kazanıyor! Alışverişte Yeni Dönem Başlıyor; Bu Kartın Geçerli Olduğu Her Mağazada İndirimler Sizi Bekliyor!

Pandemi, küresel enflasyon ve savaş derken, pek çok hizmet sektöründe de maliyetler bir yıl içerisinde neredeyse iki katına çıktı. Bu nedenle alışverişlerinde en uygun seçeneklere yönlenen vatandaşlara imdadına yeni bir sistem yetişti.

Mağazaların yeni dönemde kullandığı sistem olan “Müşteri Sadakat Kart Sistemi” Posta yazarı Bilal Emin Turan’ın yazısı ile pek çok vatandaşa ulaştı. Turan’ın kaleme aldığı yazıya göre, bu sistemin alışverişleri daha karlı hale getireceği öğrenildi.

‘Müşteri Sadakat Kart Sistemi’ Kazandırıyor

Geçtiğimiz gün bir yazı kaleme alan Posta yazarı Bilal Emin Turan, yeni bir indirim sistemi ile vatandaşları tanıştırdı. Turan’ın “Müşteri Sadakat Kart Sistemi” olarak nitelendirdiği bu sistemin detayları ise, yine Turan’ın yazısı ile ortaya çıktı. Konuyla ilgili vatandaşları bilgilendiren Turan; “Tüketiciler en uygun fiyatları bulmaya çalışırken, firmalar da müşteri devamlılığı ve memnuniyeti için farklı uygulamaları devreye alıyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise ‘müşteri sadakat kart sistemi’. Aslında bu hem tüketiciye hem de firmalara katkı sağlayan kazankazan sisteminin bir örneği. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bu sistem müşterinin alışveriş kararlarında önemli bir etkiye sahip” ifadelerini kaleme aldı. Ardından bu sistemin bütçeye olan katkısına da değinen Turan; “Aynı piyasa şartlarında bir ürünün sadakat kartı olanlara daha ucuza sunulması (kasada anında indirim), alınan ürün karşılığında ödül para ve puan verilmesi, bir sonraki alışverişte hatırı sayılır indirimler olması müşterinin tercihini de ekonomisini de direkt etkiliyor” dedi. Kampanyalardan haberdar olmak için de bu sistemin kullanıldığını belirten Turan; “Bu sistem sayesinde müşteriler birçok kampanyada anlık bilgilendiriliyor. Sezonsal çok daha cazip kampanyalarla sağlanan fayda artıyor. Şirketler de bu yolla daha çok sadık müşteriye ulaşabiliyor” açıklamalarında bulundu.

Herhangi Bir Kart Taşımaya Gerek Kalmıyor

Konuyla ilgili detaylı bir bilgilendirme sağlayan Posta yazarı Bilal Emin Turan, müşteri sadakat kart sistemini taşınmasına da gerek olmadığını belirtti. Kaleme aldığı yazıda indirimlerden yararlanmak için cep telefonu numarasının yettiğine değinen Turan; “Sadakat kartları; otel, havayolları şirketleri, marketler, akaryakıt şirketleri, giyim mağazası, spor salonu, restoran ve kafe, spor kulübü, AVM, kuaförler, fırsat sitesi, e-ticaret sitesi, kozmetik mağazası gibi birçok sektörde aktif olarak kullanılıyor. Üyelik başvurusunu yaptıktan sonra alışverişte; telefon numaranızı söylemeniz, telefondaki uygulamadan barkodu (karekod) kasaya okutmanız veya SMS olarak gelen indirim kodunu satış danışmanlarına söylemeniz yeterli oluyor. Akaryakıt sektöründe ise plakanızın bir kere tanımlanması yeterli. Bu yolla tek tek kart taşıma derdi de ortadan kalkmış durumda” şeklinde beyanlarda bulundu. Bu indirimlerden yararlanmak için vatandaşları da uyaran Turan; “Alışveriş yaptığınız ya da hizmet aldığınız her kuruma, sadakat (indirim) kartının olup olmadığını ve sunduğu avantajları mutlaka sorun” ifadeleriyle açıklamalarını noktaladı.

İlgili Makaleler