Gündem

Nakit Anında, İlk Ödeme Üç Ay Sonra! Ertelemeli Kredi Veren Bankalar Hangileri? Sadece Bu Bankalar Ödeme Avantajı Sağlıyor! Üstelik…

Kredi gibi bankacılık hizmetlerinde vatandaşların tercihleri genellikle bankaların sunduğu avantajları ölçüp, tartarak ortaya çıkarıyor. Bu ölçü kriterlerinden ilki şüphesiz faiz oranları olurken; ikincisi esnek ödeme planları oluyor. Bu bağlamda özellikle son birkaç yıldır, esnek ödeme planları ortaya çıkaran üç ay ertelemeli kredi paketleri bazı bankalar tarafından vatandaşlara sunuluyor.

Bankaların daha fazla müşteri çekebilmek için başvurduğu yöntemlerden biri olan ertelemeli kredi paketleri, 2022 yılında da pek çok banka tarafından kredi çekmek isteyen vatandaşlara sunuluyor. Bu kapsamda kredi kullanan vatandaşlar, kredi çektiği tutarı anında alırken; krediye dair gerçekleştireceği ilk ödemeyi üç ay sonrasına kadar erteleyebiliyor.

Üç Ay Ödeme Ertelemeli Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Üç ay ertelemeli kredilerini dijital ortamlara da taşımış olan Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Yapı Kredi Bankası vatandaşın nakit ihtiyacına sadece dakikalar içerisinde yanıt veriyor. Bu kredi kapsamında TEB’in faiz oranlarını sadece yüzde 1,99 oranından başlarken; Yapı Kredi Bankası’nın faiz oranları yüzde 2,49 oranından başlıyor. Ertelenen dönemlerde dahil olmak üzere azami olarak 36 ay vade sunan TEB ve Yapı Kredi Bankası vade süresini tutara göre düşürüyor. Öte yandan ortalama faiz ve en uzun vadede 30.000 TL’lik bir ertelemeli kredinin aylık taksitleri TEB’te 1.251,56 TL olurken; Yapı Kredi Bankası’nda ise 1.466,52 TL olarak hesaplanıyor.

En Uygun Faiz İle Ertelemeli Kredi Sunan Banka Hangisi?

Başlangıç faiz oranları açısından vatandaşların nakit sıkışıklıklarında en uygun faiz oranını sunan ING Bank, aynı zamanda geri ödemeler konusunda üç aya varan erteleme seçenekleri de sağlıyor. Bu kredileri kapsamında vatandaşların rahat bir nefes almasını sağlayan ING Bank, ertelemeli kredi faiz oranlarını yüzde 1,59’dan başlayan faiz oranları ile sunuyor. Kredi faiz oranlarını başvuru yapan kişinin kredi notuna göre yükselten ING Bank, tutara göre değişmekle birlikte geri ödemesiz olan üç ay da eklendiğinde azami 36 ay vade seçeneği sağlıyor. Bu şartlar altında, ortalama bir faiz ve en uzun vadede ING Bank’tan çekilecek olan 30.000 TL ertelemeli ihtiyaç kredisinin aylık taksit tutarları ise sadece 1.287 TL oluyor.

İlgili Makaleler