Gündem

Normalleşme Süreci İçin Yeni Düzenlemeler Getirildi

1 Haziran'da Türkiye yeni normal dönemine girdi. Yeni normal kapsamında önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada yeni normalleşme için yeni düzenlemeler getirildi.

Türkiye 1 Haziran itibari ile yeni normaline dönmeye başladı. Corona virüsü salgınında yaşanan iyi gelişmeler, vaka sayısında düşüş iyileşen hasta sayısının artması kapsamında normalleşme sürecine girildi. Birçok kısıtlama kaldırılırken tedbirler hala devam ediyor.

Yeni normal kapsamında çok sayıda işletme yeniden faaliyete geçti. Ancak faaliyete geçen spor salonlarında ve sosyete pazarlar için yeni düzenlemeler getirildi.

Konu ile ilgili olarak CNN TÜRK muhabiri Sena Alkan canlı yayında buralar için getirilen yeni düzenlemeleri aktardı. Buna göre işçi servislerinde, spor salonlarında ve sosyete pazarlarında alınacak olan tedbirler yeniden belirlendi.

SERVİSLER

Yapılan açıklamaya göre servislerde çapraz oturma düzeni olacak. Servisi kullanan personel evlerden alınma sırasına göre en arka sıradan başlamak üzere öne doğru sağ ve sol cama oturtulacak. Cam kenarları dolduktan sonra binen personel arkadan öne doğru çapraz şekilde koridor taraflarına oturacak.

SPOR SALONLARI

Bununla birlikte spor salonlarında maske kullanımı konusu gündeme geldi. Yüksek efor gerektiren sporlar yapılırken maske takılmayabileceği belirtildi.

SOSYETE PAZARLARI

Sosyete pazarlarına maskesiz giriş yapılmayacak ve 1 metre sosyal mesafe kuralı uygulanacak. Ayrıca esnaf bağırarak satış yapmayacak.

İlgili Makaleler