EkonomiGündem

O Bankalara Gidenler Resmen Yaşadı, Yatırım Yapan Herkese Ayda Tam Tamına 1700 TL Vereceklerini Resmen Duyurdular!

Tüm dünya ile birlikte koronavirüs pandemisine yakalanan Türkiye’de o günlerden bugünlere belirginleşen tek şey, sağlık alanlarındaki sıkıntılar olmadı. Pandeminin en az sağlık alanı kadar ekonomik alanda da etkilerini hisseden Türkiye, yüksek enflasyon oranları ile karşı karşıya kalmaya başladı. Artan yaşam pahalılığı ve dengesiz döviz hareketleri karşısında ellerindeki tüm birikimlerini yatırıma dönüştürmek isteyen vatandaşlar ise, tüm bu gelişmelerin ardından en karlı yatırım aracını aramaya başladı.

Ekonominin kötüye gidişatı karşısında kendilerini garanti altına almak isteyen vatandaşlar, yatırım alanına pandemiden bu yana daha sık yönlenir hale geldi. Kripto paralardan döviz yatırımlarına kadar pek çok yatırım aracına yönlenen vatandaşlara son müjde Hazin ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi. TL’nin değerini korumak için harekete geçen bakanlık, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarını hayata geçirdi. Oldukça kazançlı bir hesap türü olan bu hesapları ise, kazanç konusunda 32 günlük mevduat hesapları takip etmeye başladı.

32 Günlük Mevduatta En Yüksek Faiz Veren Bankalar Hangileri?

32 günlük mevduat hesaplarına yapılan yatırımlarda son derece kazançlı bankalardan biri olan Fibabanka, bu ay itibariyle faiz oranını yüzde 20,50’ye çıkardı. Her 100 bin TL’de vergiler eksildiğinde bin 707 lira 40 kuruş kazandıran Fibabank, aylık kazanç seviyesi ile şimdiden müşterilerinin dikkatini çekmeyi başardı. Bankacılık sektörünün hızla yükselen kurumlarından biri haline gelen On Hesap sistemi de mart ayı mevduat hesabı faizlerini belirledi. 32 günlük mevduat için aylık yüzde 20,25 oranında faiz veren On Hesap, net kazanç olarak ise, her 100 bin lira için bin 618 lira 58 kuruş aylık kazanç vaat etti. Öte yandan diğer bankalar da 32 günlük mevduat hesaplarına yapılan yatırımlar için mart ayı faiz oranlarını belirledi.

İşte 32 Günlük Mevduatta En Yüksek Faiz Veren Bankalar

AKtifbank’ın internet bankacılığı olarak hizmet veren N Kolay, 32 günlük mevduat hesaplarına yapılan yatırımlarda yeni faiz oranını belirledi. Bu ay itibariyle aylık yüzde 20 faiz ile müşterilerinin karşısına çıkmaya başlayan N Kolay, aylık kazanç için ise, her 100 bin TL’de net olarak bin 665 lira 75 kuruş vaat etti. Öte yandan kurulduğu ilk günden bu yana karlı yatırım araçları ile öne çıkan ING Bank, bu ayki faiz oranını 19,50 TL’de tuttu.

İlgili Makaleler