GündemKamu Haberleri

O ilde sokağa çıkan yaşlı çifte 6 bin 300 lira para cezası kesildi!

İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece saat 24:00’da uygulanmaya konulmak üzere 65 yaş üstü ve kronik hasta olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Konya’da yasağa uymayan yaşlı bir çifte 6 bin 300 lira para cezası kesildi.

Türkiye’de corona virüsü vakalarının artması üzerine 65 yaş üstü vatandaşlara ve kronik rahatsızlığı bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Ancak yaşlılar sokağa çıkma yasağına uymuyor. Konya Beyşehir’de Almanya’dan gelen ve karantina kurallarına uymayan yaşlı çift emniyet ekiplerine ihbar edildi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler kişi başı 3 bin 150’şer lira olmak üzere çifte toplamda 6 bin 300 lira ceza kesti.

İlk kez para cezası uygulandı

Evlerinde gözlem altında tutulmaya başlanan çift hakkında polis tarafından işlem başlatıldı. Çiftin tekrar sokağa çıkması halinde aynı cezanın kesileceği ve Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi uyarınca haklarında suç duyurusunda bulunulacağı uyarısı yapıldı.

Covid-19 ile mücadelede alınan önlemler kapsamında, söz konusu çiftin, ülkede ilk ceza uygulanan kişiler olduğu öğrenildi.

Taahhütname imzalanıyor

Öte yandan yurt dışından gelen vatandaşlara eğitim verilirken, evde karantinayı kabul edenler ise taahhütname imzalıyor. Bu taahhütname içerisinde evden kesinlikle çıkılmayacağı, misafir kabul edilmeyeceği ve hijyen kurallarına uyulacağı şeklindeki kurallar bildiriliyor. Aile hekimleriyle her gün telefon görüşmesi sağlanırken, polis evde bulunup bulunmadıklarını her gün kontrol ediyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir